Приложения за социални медии най – често използвани от тийнейджъриsocialni mreji tineydjari

Проучване, проведено в САЩ, разкри списъка с приложения за социални медии, които най -често се използват от тийнейджъри. Ето подробностите!

С проучване станаха ясни най -използваните приложения за социални медии от млади хора. Освен това на бял свят излязоха любимите социални медийни платформи на младите хора. Любопитни подробности за изследването са в нашите новини.

Кои са най -използваните приложения за социални медии?

  • Instagram (81%)
  • Snapchat (77%)
  • TikTok (73%)
  • Facebook (27%)

Прочети Още: Windows 11 намалява производителността на игрите!

В Съединените щати беше проведено проучване, наречено „Да правим равносметка с тийнейджърите“ . 10 000 американски младежи участваха в проучването, проведено от Пайпър Сандлър. Според проучването най -използваната услуга за социални медии е Instagram с 81 процента.

Facebook купи базираната на изображения услуга за социални медии Instagram за 1 милиард долара през 2012 г. Когато погледнем резултатите от анкетата, проведена в САЩ, виждаме, че компанията Facebook е направила правилната стъпка, като придоби Instagram.

Snapchat беше втората най -използвана платформа за социални медии от млади хора със 77 %. TikTok, който е особено популярен сред младите хора, се класира на трето място със 73 %. Беше отбелязано, че TikTok е по -малко предпочитан от Snapchat.

Според проучването само 27 % от младите хора използват услугата социални медии Facebook. Проучването разкри, че Facebook не е предпочитан сред младите хора. Според данните на Statista за третото тримесечие на 2020 г. 71 процента от хората на възраст над 56 години са заявили, че използват Facebook.

Любимите приложения за социални медии на тийнейджърите

Заедно с проучването бяха разкрити и любимите социални медийни платформи на младите хора. Базираната на изображения платформа за социални медии Instagram може да е най-използваното приложение сред младите хора, но не е любимото им приложение. Snapchat беше най -популярната социална медийна услуга от млади хора с 35 %.

Само 22 % от анкетираните от Пайпър Сандлър тийнейджъри казват, че харесват Instagram. Има голяма разлика между цените на Instagram и Snapchat. Оказа се, че втората най -обичана социална медийна услуга сред младите хора е TikTok. 30 процента от младите хора заявяват, че харесват TikTok, който успя да стане популярен за кратко време.

Какво мислите за най -използваните и обичани платформи за социални медии от младите хора? Не забравяйте да споделите мислите си за резултатите от проучването с нас в секцията за коментари по – долу.

Подобни публикации

  1. Windows 10 непрекъснато извършва проблемни стартирания
  2. Най-бързият сайт за търсене и изтегляне на GIF: GIPHY
  3. 5 полезни програми за увеличаване на звука на компютъра (Windows 10)
  4. Най-добрите приложения за редактиране на снимки с една цел
  5. Windows Volume Mixer не работи, какво е решението?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.