Как да промените ориентацията на страницата на пейзаж в Word?kak da smenim urientatsiata na stranitsata v word

Как да промените ориентацията на страницата на пейзаж в Word?

Ориентацията на страницата може да се промени на пейзажна, за да се побере повече съдържание в документите на Word. Ето как да промените ориентацията на страницата на Word на пейзажна! Можете да превключвате между портрет и пейзаж, за да видите ясно изображения и таблици в документа на Word. Ориентацията на цял документ или на конкретна страница в Word може лесно да се промени. По този начин изглежда по-спретнато, защото цялото съдържание пасва.

В тази статия ще говорим за това как да създавате професионални документи, като промените ориентацията на страницата на Word на пейзажна.

Промяна на ориентацията на страница в Word

Ориентацията на страница или страници от документ в Word може да се променя. За целта трябва да се следват следните стъпки:

 • Прави се селекция между съдържанието (изображения, таблици и текстове) на страницата(ите), които ще бъдат пренасочени.
 • Отидете в раздела „Оформление“ в Word и щракнете върху сочещата надолу стрелка, разположена в долния десен ъгъл на групата „Настройка на страницата“.
 • Изберете „Пейзаж“ под Ориентация и след това щракнете върху бутона „Избран текст“ в падащото меню до раздела „Прилагане към“.
 • Процесът завършва с натискане на бутона OK.

В горните стъпки се променя само ориентацията на избраните страници. Няма да се правят промени в страници, които не са избрани.

Как да шифровате имейл в Gmail? Прочети!!!

Ориентацията на документа в Word се променя от портретна на пейзажна, както следва;

 1. Отваря се документът, в който ще се промени оформлението.
 2. Кликнете върху раздела „Оформление“.
 3. Кликнете върху бутона „Ориентация“ в групата Настройка на страницата и изберете „Пейзаж“.

Промяна на Word документ в пейзаж чрез добавяне на интервал

Документ на Word, съдържащ елементи като изображения и текст, може да бъде форматиран чрез добавяне на интервали. Страницата може да се променя от портретна на пейзажна. За целта трябва да се следват следните стъпки:

 • Първо, документът трябва да бъде отворен в Word.
 • Курсорът се поставя в началото на документа.
 • Кликнете върху раздела „Редактиране“ и щракнете върху страницата „Разфасовки“ от падащото меню.
 • Преминете към следващата стъпка, като изберете раздела „Следваща страница“, който добавя прекъсване на раздел към документа на Word.
 • В раздела „Оформление“ щракнете върху стрелката за падащо меню „Ориентация“, за да изберете хоризонталния формат. С този процес текущата и следващите страници в Word се променят в пейзажен режим.
 • За да върнете страниците, разположени по-долу, в портретен режим, курсорът се премества в началото на следващата страница.
 • „Следваща страница“ се отваря чрез раздела „Редактиране>Прекъсвания“. Това позволява добавянето на друг прекъсващ раздел към документа на Word.
 • От раздела „Оформление“ щракнете върху раздела „Маршрутизиране“. Като изберете „Портрет“ от тук, всички страници, различни от страниците, които искате да промените в пейзажен режим, ще бъдат сменени в портретен режим.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.