Забележително изобретение от изкуствен интелектai bateria

Забележително изобретение от изкуствен интелект: Начинът, по който работят батериите, може да се промени!

Microsoft може значително да е променила начина, по който работят батериите, в резултат на откриване, направено с помощта на изкуствен интелект. Ето подробностите! Според Microsoft един пробив в областта на изкуствения интелект може значително да промени подхода ни към батериите. Компанията използва AI системи, за да провери повече от 32 милиона кандидати за батерии, което доведе до нов материал, който може да промени начина, по който работят батериите.

Новият тип батерия може да намали нуждата от литий с приблизително 70%, намалявайки зависимостта от скъпия метал, но Microsoft също го вижда като голям пробив за изкуствения интелект и как технологията може да доведе до истински, трансформиращи пробиви, които могат да бъдат намерени много по-бързо от всякога Той казва, че показва, че може да се използва.

Миналата година Microsoft пусна нова система, наречена Azure Quantum Elements, създадена да използва изкуствен интелект и други авангардни технологии за научни открития, и вече се използва от компании, включително фармацевтични изследователи, за тестване на потенциални материали.

Но Microsoft каза, че също иска да докаже, че технологията може да идентифицира нов материал, който може да бъде синтезиран и полезен. Причината да изберат батерии в това отношение е, че те биха били полезни в ежедневието.

Забележителни детайли в произведения прототип на батерията

Технологията на батериите е важна част от изследванията през последните години, тъй като предлага потенциално бъдеще за по-устойчиви форми на енергия, както и е ключова за технологии като автономни автомобили с подпомагане на шофирането и др.

Как да промените ориентацията на страницата на пейзаж в Word?

„Разработването на нови батерии е невероятно важно глобално предизвикателство. Синтезирането и тестването на материали в човешки мащаб фундаментално обвързва ръцете ни“, Брайън Абрахамсън , главен дигитален директор на PNNL, каза в изявление.

След това Microsoft провери повече от 32 милиона потенциални материали и откри повече от 500 000 ангажирани кандидати. Той съобщи тези резултати миналия август, но отбеляза, че сканирането на материали по този начин често е само началото на научни пробиви.

Този път Microsoft използва своята система за изкуствен интелект и работи с Тихоокеанската северозападна национална лаборатория на Министерството на енергетиката, за да открие материал, който е непознат и не се среща в природата. Беше заявено, че този материал има потенциала да произвежда батерии с висока ресурсна ефективност.

След това учените в лабораторията синтезираха материала в работещ прототип. Това показа, че той наистина работи на практика и има потенциала да бъде нов метод за съхранение на енергия. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Потребителските данни вече са в безопасност в Meta
  2. Мета може да се наложи да прекрати обученията за изкуствен интелект!
  3. Първи поглед към фотографията на бъдещето
  4. Внимание потребители на ChatGPT: коригирайте тази настройка, ако искате да защитите данните си
  5. Нова функция за изкуствен интелект идва в X

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.