Проучване на Windows 11: Половината от потребителите са разочаровани

windows 11

Microsoft няма да хареса анкетата на Windows 11. По -голямата част от анкетираните потребители не харесват Windows 11.

Проучването на Windows 11 показва, че много потребители ще се обърнат към устройства с докосване. Повече от половината от анкетираните потребители искат незабавно да преминат към Windows 11, въпреки че не им харесва много.

Windows 11 беше пусната преди два месеца и оттогава много потребители изразиха мнението си за операционната система от следващо поколение чрез опита си с предишните версии на Windows Insider, прегледаха публикациите в социалните медии или консумираха новини за Windows 11 от медиите.

Windows Report успя да улови някои от тези гледни точки, като проведе проучване за потребителската перспектива на Windows 11. В проучването са участвали 11 097 души от 177 държави, включително САЩ, Индия, Великобритания, Канада и Австралия.

Windows 11 все още няма официална дата на пускане, но според съобщенията ще стартира през октомври за нови компютри.

Потребителите обаче вече са формирали критични мнения за операционната система от следващо поколение, особено за новия дизайн на Windows 11. Най -забележимата промяна е преместването на менюто „Старт“ в средата на лентата на задачите. Така че File Explorer, Edge браузър и други също се намират там.

Прочети Още: Телескопът Хъбъл улавя мистериозния пръстен на Айнщайн

Microsoft няма да хареса проучването на Windows 11

Повече от половината (53%) от анкетираните смятат, че новият дизайн е „страхотен“, но останалите са недоволни от новия облик на Windows по различни причини.

Около една пета смятат, че Windows 11 е твърде подобен на Windows 10, 13% смятат, че не го харесват и няма да надграждат, 7% очакват по-голям ремонт, а 6% смятат, че новият дизайн е клонинг на macOS.

Що се отнася до 13%, които отказаха да надстроят, тъй като не харесаха новия дизайн, изглеждат малко късметлии. Базираният в Редмънд технологичен гигант предлага на потребителите, които не харесват Windows 11, възможността да се върнат към Windows 10 в рамките на първите 10 дни от надстройката.

Windows Report също попита респондентите от проучването кой аспект на Windows 11 се откроява най -много. 35% от анкетираните казват, че центрираното меню „Старт“ е тяхната любима функция. Около една четвърт (26%) казват, че естествената поддръжка за приложения за Android е най -добрата функция на Windows 11.

Единадесет процента бяха изумени от фокусираните върху игрите функции (DirectStorage API и автоматичен HDR) на новата операционна система. Осем процента харесват новата звукова схема, докато 8% харесват новите функции за многозадачност.

Подобни публикации

  1. Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!
  2. Google премества производството на телефони Pixel в нова страна
  3. TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данни
  4. Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години
  5. Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.