Ray Tracing идва на мобилни игри с Exynos 2200exynos 2200 samsung

Технологията за проследяване на лъчи, която виждаме на нашите компютри и игрови конзоли, скоро ще бъде достъпна на нашите смартфони.

Технологията за проследяване на лъчи, която наскоро видяхме на нашите компютри и игрови конзоли, скоро ще започне да се използва на нашите смартфони. Samsung Според официално изявление, направено от Exynos 2200 , AMD RDN 2 ще се захранва от архитектура. Това означава, че инфраструктурата, необходима на мобилните игри за поддръжка на проследяване на лъчи, ще бъде готова.

Ray Tracing идва на смартфони с Exynos 2200

Като начало, хардуерно ускореното проследяване на лъчи е физически съобразена симулация на това как светлината се отразява от обектите. По този начин той осигурява много по-реалистични отражения, осветяване и засенчване в сравнение с традиционните триизмерни методи на осветление.

Разбира се, изчисленията, изисквани от проследяването на лъчи, са тежки за процесорите и е необходима хардуерна поддръжка, за да можете да ги използвате в игри в реално време. Exynos 2200, разработен от Samsung и се очаква да бъде включен в моделите Galaxy S22, ще предоставя тази поддръжка на потребителите.

Exynos 2200 също така ще поддържа технологията с променлива скорост на засенчване , което позволява изчисляване на цветовете и текстурите с по -високо качество . Разглеждайки други подробности, Exynos 2200 се очаква да бъде с 30% по -бърз от най -добрия графичен процесор Mali. Всички тези разработки показват, че чипът наистина ще има амбициозна структура по отношение на мобилното действие.

За да ви напомня отново, Exynos 2200 се очаква да захранва серията Galaxy S22, която ще бъде пусната в началото на следващата година и изглежда ще се предлага и в други водещи модели. Разбира се, би било редно да изчакаме известно време, за да получим по -ясна информация по този въпрос.

RDNA 2, разработена от AMD; Той захранва графични карти Radeon RX 6000, модели PlayStation 5, Xbox Series, Steam Deck и дори развлекателната система на моделите Tesla Model S и X. Сега трябва да призная, че по -мобилната версия е вълнуваща.

Прочети Още: Предварителните поръчки започват за Apple Watch Series 7

И така, какво мислите за това официално изявление? Как според вас поддръжката на проследяване на лъчи ще ръководи развитието на мобилните игри? Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. LG представя нови високоговорители с тънка хартия
  2. Какво трябва да вземете предвид при закупуване на RAM?
  3. Какво е дънна платка, какво прави дънната платка?
  4. MacBook Pro с процесор M2 не е устойчив на топлина
  5. Sony работи върху 100MP сензор за смартфони от средния сегмент

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.