Samsung предлага ексклузивен режим за далтонизъм на телевизори и мониториsamsung seecolors mode 2023

Samsung предлага ексклузивен режим за далтонизъм на телевизори и монитори

Samsung ще използва нов режим на цветна слепота на своите телевизори и монитори модел 2023 за хора, страдащи от цветна слепота. Ето подробностите! Samsung пуска софтуерна актуализация за своите телевизори и монитори от 2023 г. в подкрепа на хора с далтонизъм.

Актуализацията включва мода SeeColors, който предлага разнообразие от цветови настройки, за да помогне на тези с увреждания на цветното зрение. Този режим позволява на потребителите да регулират червените, зелените и сините нива в изображението според специфичните си нужди.

SeeColors, който преди беше достъпен като самостоятелно приложение, сега ще бъде интегриран в менютата за достъпност на дисплея. Samsung подчертава, че този режим не е за медицинска диагностика или лечение, а е насочен само към подпомагане на лица, диагностицирани с цветна слепота.

Samsung не е единствената компания, която се фокусира върху достъпността на продуктите

samsung seecolors mode

Въпреки че не е наличен пълен списък на поддържаните устройства, Samsung планира да разшири режима до по-стари дисплеи и обмисля въвеждането на подобна функция за телефони Galaxy.

Този ход на Samsung съвпада с усилията на други технологични гиганти да увеличат достъпността на продуктите.

Докато Apple се готви да пусне Personal Voice, който ще помогне на тези, които са загубили гласа си поради увреждането си, Google планира да включи технологията за оптично разпознаване на символи в своя браузър Chrome. Microsoft , от друга страна, използва фокусиран върху хардуера подход със своите адаптивни аксесоари.

И така, какво мислите за този нов пробив на Samsung? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.