Tencent се засилва с цифровото придобиване на Sumotencent sumo

Тази седмица Tencent направи важно развитие с придобиването на Sumo Digital. Базираната в Китай компания набира още повече мощ в индустрията.

С неотдавнашната разработка Tencent придоби Sumo Digital. Можем да кажем, че това е много важен ход за компанията, която твърди, че е най-голямата в бранша. Всички подробности за покупката са в нашите новини. 

Както знаете, ние също показваме придобивания в студия сред последните разработки в индустрията на игрите. Големи компании като Microsoft, Sony, THQ Nordic, Electronic Arts, Epic Games и Tencent купуват студия, с които са си сътрудничили от известно време или са сигурни, че визиите им съвпадат. По този начин и двамата могат да предложат повече игри с течение на времето и да достигнат до повече играчи. Microsoft е начело в това от известно време. Можем да кажем, че Tencent е успял да напише името си върху него. 

Прочети Още: Съоснователят на Ethereum напуска крипто пазара: не е сигуренa

Tencent засилва мощта си с цифрово придобиване на Sumo

Според последните разработки базираната в Китай ИТ компания обяви , че е придобила Sumo Digital след Riot Games. Преди това Tencent е инвестирал 8,75% в британското студио. Сега е направило  пълно придобиване на пет основни студия и подстудия Lab42, Red Kite Games, Sumo India, The Chinese Room и PixelAnt Games, Sheffield, Nottingham, Newcastle, Leamington Spa и Warrington, за $ 1,26 милиарда.  

Основано през 2003 г. от бивши членове на екипа за управление на Infogrames Studios, студиото излезе на преден план с LittleBigPlanet, в допълнение към играта Sackboy: Big Adventure, пусната за PlayStation 4 и PlayStation 5 миналата година, както и Hood: Outlaws & Legends, Екипът Sonic Racing, Disney.Той разработва игри Infinity, Xbox Fitness и Crackdown 3, подпомага Forza Horizon 2, Hitman и Hitman 2 и играе важна роля в адаптирането на безброй игри към различни платформи. 

Да кажем, че Tencent, който има голяма сила в игралната индустрия, притежава и акциите на много компании, включително Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games и Yager Development. Изглежда, че базираната в Китай компания ще продължи да предлага нови придобивания през следващия период. Ще следим развитието. 

Подобни публикации

  1. Характеристиките и цената на Asus ROG Ally Passes Ally X
  2. Кога ще бъде пусната Assassin’s Creed Hexe?
  3. Трейлър на GTA 6, адаптиран към реалния живот!
  4. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
  5. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.