Tencent се засилва с цифровото придобиване на Sumo

tencent sumo

Тази седмица Tencent направи важно развитие с придобиването на Sumo Digital. Базираната в Китай компания набира още повече мощ в индустрията.

С неотдавнашната разработка Tencent придоби Sumo Digital. Можем да кажем, че това е много важен ход за компанията, която твърди, че е най-голямата в бранша. Всички подробности за покупката са в нашите новини. 

Както знаете, ние също показваме придобивания в студия сред последните разработки в индустрията на игрите. Големи компании като Microsoft, Sony, THQ Nordic, Electronic Arts, Epic Games и Tencent купуват студия, с които са си сътрудничили от известно време или са сигурни, че визиите им съвпадат. По този начин и двамата могат да предложат повече игри с течение на времето и да достигнат до повече играчи. Microsoft е начело в това от известно време. Можем да кажем, че Tencent е успял да напише името си върху него. 

Прочети Още: Съоснователят на Ethereum напуска крипто пазара: не е сигуренa

Tencent засилва мощта си с цифрово придобиване на Sumo

Според последните разработки базираната в Китай ИТ компания обяви , че е придобила Sumo Digital след Riot Games. Преди това Tencent е инвестирал 8,75% в британското студио. Сега е направило  пълно придобиване на пет основни студия и подстудия Lab42, Red Kite Games, Sumo India, The Chinese Room и PixelAnt Games, Sheffield, Nottingham, Newcastle, Leamington Spa и Warrington, за $ 1,26 милиарда.  

Основано през 2003 г. от бивши членове на екипа за управление на Infogrames Studios, студиото излезе на преден план с LittleBigPlanet, в допълнение към играта Sackboy: Big Adventure, пусната за PlayStation 4 и PlayStation 5 миналата година, както и Hood: Outlaws & Legends, Екипът Sonic Racing, Disney.Той разработва игри Infinity, Xbox Fitness и Crackdown 3, подпомага Forza Horizon 2, Hitman и Hitman 2 и играе важна роля в адаптирането на безброй игри към различни платформи. 

Да кажем, че Tencent, който има голяма сила в игралната индустрия, притежава и акциите на много компании, включително Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games и Yager Development. Изглежда, че базираната в Китай компания ще продължи да предлага нови придобивания през следващия период. Ще следим развитието. 

Подобни публикации

  1. Stardew Valley постига невероятни продажби
  2. Sony обявява нови дати на пускане на услугата PlayStation Plus
  3. Как да инсталирате игра с Daemon Tools?
  4. PlayStation Plus Premium срещу Xbox Game Pass Ultimate: Кое е по-добро?
  5. Световноизвестният разработчик на игри Epic Games обяви, че ще дари на Украйна приходите

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.