Tesla наблюдава потребителите от камерите в превозните средства!tesla kamera

Оказа се, че Tesla наблюдава потребителите от камерите в превозните средства!

Според ново твърдение стана ясно, че служителите на Tesla записват от камерите в превозните средства и ги използват, за да се забавляват помежду си. Ето подробностите! Според Reuters служителите на Tesla са споделяли лични видеоклипове, записани от камерите на превозните средства чрез вътрешни системи за съобщения от 2019 до 2022 г. Видеоклиповете на злополуки, обидни инциденти и неудобни сцени очевидно са използвани за вътрешни развлекателни цели и са споделяни в частни групови чатове. Бивш служител също твърди, че някои от видеоклиповете може да са били записани, докато превозните средства са били изключени, като по този начин е осигурен достъп до частната собственост на хората.

Преди това Tesla имаше политика, която позволяваше на компанията да записва от неработещи превозни средства, ако клиентите го одобрят, но холандският орган за защита на данните установи, че превозните средства на Tesla често записват всеки, който се доближава до превозното средство, което кара Tesla да изключва камерите на превозните си средства до по подразбиране през 2023 г.

Tesla е под серия от разследвания за опасения за сигурността

Функцията, наречена Sentry Mode, стартирана от Tesla през 2019 г. , беше въведена като начин за предупреждаване на водачите за подозрителна дейност около паркираното им превозно средство и съхраняване на записани събития във вградената памет на превозното средство. Tesla актуализира тази функция през 2021 г., за да позволи на шофьорите да предават на живо заобикалящата среда на автомобила си от приложението Tesla.

Tesla твърди, че записите в Sentry Mode не се предават на компанията и потоците на живо са криптирани от край до край и са недостъпни за компанията, но функцията на Sentry Mode на Tesla предизвика опасения в няколко страни, включително Германия и Китай, относно потенциални нарушения на данните закони за защита и опасения за наблюдение.

И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  2. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  3. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  4. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
  5. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.