TikTok ще се бори с дезинформацията по време на изборния периодtiktok dezenformtion

TikTok ще се бори с дезинформацията по време на изборния период

TikTok, една от най-използваните социални медийни платформи в България, обеща да се бори с дезинформацията по време на изборния период. Подробностите са тук! Със затаен дъх относно изборите, които ще се проведат на 14 май 2023 г. TikTok, една от най-използваните социални медийни платформи в света и в България, обяви, че провежда проучвания за борба с дезинформацията специално за изборите.

Голяма уязвимост в TikTok Внимавайте

Говорителят на TikTok заяви, че дезинформацията и дезинформацията имат отрицателно въздействие върху изборния процес и общественото здраве и че те активно работят по този въпрос.

Използване на изкуствен интелект за борба с дезинформацията

Подчертавайки, че TikTok не е дискусионна платформа, която основно се съсредоточава върху политиката заяви, че неговите платформи, които се използват от милиони, играят важна роля във важен въпрос като изборите.

По отношение на системите за проверка на TikTok, „Проверката на контекста и фактите (потвърждение) са критични за последователното и точно прилагане на политики за дезинформация. Ето защо, въпреки че TikTok използва всички видове технологични възможности, особено машинно обучение, за да помогне за откриването на потенциална дезинформация, днешният подход в крайна сметка се основава на оценката, одобрението и отстраняването на нарушенията на дезинформацията от екипа за модериране .

В този контекст той заяви, че TikTok си сътрудничи с платформи като че платформите играят активна роля в борбата с дезинформацията. Беше подчертано също, че изкуственият интелект играе важна роля при откриването на съдържание, което разпространява дезинформация.

Според доклада на TikTok, който споделя важни данни за дигиталната грамотност в Турция, 63% от потребителите в България смятат, че информацията в интернет не отразява истината. Други акценти в доклада са следните:

„59 процента от хората смятат, че информацията е споделена от доверена международна или национална институция.

„52 процента от хората вярват, че източниците на информация са надеждни, когато се споделят от приятели и семейство.

„71 процента от хората не приемат анонимните акаунти на сериозно, но тази тенденция спада до 61,5 процента във възрастовата група 18-24 години.”

Подобни публикации

  1. YouTube с нова функция Супер чат
  2. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  3. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  4. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  5. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.