Голяма уязвимост в TikTok Внимавайтеtiktok sigurnost

Голяма уязвимост в TikTok: Вашите данни не са в безопасност за момента!

Според ново появяващо се изследване на киберсигурността, TikTok има огромен пропуск в сигурността. TikTok, една от най-използваните социални медийни платформи в света, отново е на дневен ред със скандал. Скорошен доклад за киберсигурността установи, че приложението TikTok има уязвимости в сигурността, които могат да доведат до изтичане на данни.

TikTok ще се бори с дезинформацията по време на изборния период

Фирмата за киберсигурност не публикува резултатите, докато не изчака уязвимостта да бъде затворена, след като сподели резултата от изследването с TikTok. Със затварянето на уязвимостта наскоро беше споделен и методът, използван от хакерите.

Пазете се от съобщения от TikTok!

В публикувания доклад се посочва, че може да бъде създадена автоматична система за съобщения, която може да се използва за фишинг срещу потребители на TikTok. В изследването на фирмата за киберсигурност беше посочено, че злонамерени автоматични съобщения могат да бъдат изпращани до потребителите чрез API на PostMessage.

Беше установено, че нападателите са успели да получат достъп до важна информация, като например кои видеоклипове са гледали потребителите, заявки за търсене и данни на акаунта, като използват уязвимостта на съобщението. Въпреки че засега уязвимостта е отстранена, TikTok се счита за несигурна социална медийна платформа от много платформи за киберсигурност и правителството.

От друга страна, компанията отрича всички обвинения, заявявайки, че е максимално прозрачна за своите потребители и че не си сътрудничи с китайското правителство.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.