Потребителите на WhatsApp, Signal и Threema са изправени пред нова заплахаwhatsapp signal threema

Ново проучване разкрива, че информацията за местоположението на потребителите на WhatsApp, Signal и Threema не е защитена. Ето подробностите!

Изследователски екип откри, че WhatsApp, Signal и Threema имат уязвимост, която може да бъде използвана от киберпрестъпниците, за да локализират потребител с точност над 80%.

Злонамерените хора могат да извършат нещо, наречено времева атака, при която се опитват да разберат местоположението на потребителя чрез измерване на времето, необходимо на съобщението на дадено лице да бъде доставено. Те също така разчитат на състоянието на доставка на съобщението за тази критична информация.

Разгледай Още: Едновременно активен потребител е счупен в Steam

Този метод става често срещан, тъй като интернет мрежите и сървърната инфраструктура на приложенията за съобщения имат определени физически характеристики, които водят до стандартни пътеки за сигнализиране. Уведомленията за статус на доставка имат предвидими закъснения въз основа на местоположението на потребителя.

До каква информация имат достъп нападателите?

Нападателят може да измери тези забавяния, за да намери страната, града или региона на получателя и дори да разбере дали използва WiFi или мобилен интернет. За по-точни местоположения нападателят може да направи това упражнение няколко пъти и да изгради набор от данни, за да намери местоположението между редица различни възможни местоположения, като дома, офиса и фитнеса на жертвата.

За да работи тази атака, нападателят и целта трябва да се познават и вече да са влезли в разговор.

WhatsApp се използва от 2 милиарда души по света и се счита за фокусирано върху поверителността и защитено приложение, въпреки че има по-малка потребителска база в сравнение със съответно 40 милиона и 10 милиона потребители на Signal и Threema, така че тези открития са огромни за милиардите хора, които използват WhatsApp е важен.

Докладът предполага, че потребителите на iOS и Android са еднакво уязвими.

Подобни публикации

  1. Споделена екранна снимка в Whatsapp нова функция!
  2. Отваряне на живо в X вече е много по-лесно!
  3. Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!
  4. WhatsApp подобрява изживяването при споделяне на екрана с новата си функция!
  5. Забравих паролата си за WhatsApp Проблем и решение

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.