YouTube няма да показва броя на нехаресванията на видеоклиповеyoutube ne haresvam premahva

Google реши да скрие броя на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube. И така, какви са причините зад това решение? Ето любопитните подробности!

Може би сте забелязали, че напоследък някои видеоклипове са засипани с нехаресвания в съответствие с определени тенденции и кампании. Търсейки различни методи за справяне с този процес , Google реши да скрие броя на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube.

Броят на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube вече няма да се виждат

Когато гледате видеоклип в YouTube , може да сте забелязали, че има два бутона , харесвам и не харесвам , точно под видеото . Бутонът Харесвам основно показва, че се интересувате от този и подобни видеоклипове и искате алгоритмите да предлагат препоръки за него. Освен това видеоклиповете, които харесвате, са събрани в отделен раздел и можете да ги гледате отново по-късно. Бутонът Dislike се откроява като начин да покажете, че не се интересувате от този и подобни видеоклипове.

Разбира се, можете също да използвате тези бутони според собствените си вкусове (като например да подкрепите собственика на канала, да го гледате отново по-късно или да кажете на собственика на канала, че не ви харесва този видеоклип). От друга страна виждаме, че тези бутони са гости на различни движения и кампании в определени периоди.

В тази посока потребителска общност, която е взела решение преди, хвърля хиляди и дори стотици хиляди нехаресвания на съответния видеоклип, предотвратявайки видеоклипа да бъде забележим и в известен смисъл навреди на собственика на канала. Нека не забравяме, че ако не искате видеоклип да се показва в YouTube, можете да подадете сигнал за злоупотреба с този видеоклип.

Прочети Още: Услугата за платен абонамент Twitter Blue стартира в още две държави

За да се справи с тези и подобни проблеми, Google реши да не показва нехаресванията на видеоклипове в YouTube. Собствениците на канали все още ще могат да видят колко харесвания или нехаресвания е получил видеоклипът чрез YouTube Studio, но зрителите ще могат да видят само броя харесвания.

Според изявлението на YouTube промяната ще започне да се прилага постепенно и ще бъде валидна за всички канали и видеоклипове след кратко време. Полезно е да направите напомняне тук, защото бутонът за нехаресване все още ще бъде наличен. Компанията твърди, че този процес е засегнал големите издатели, както и тези, които започват да създават ново съдържание. 

Когато разглеждаме психологическата страна на решението, се твърди, че бутоните за неприязън, използвани за обидни цели, са в известен смисъл метод за тормоз. Всъщност изследванията, проведени преди малко, разкриха важни подробности за това как бутоните харесвам и не харесват влияят на психичното здраве.

YouTube описа този ход като „ една от многото стъпки, които предприемаме, за да продължим да защитаваме създателите от тормоз “. В продължението на изявлението беше казано: „ Нашата работа не е свършена и ние ще продължим да инвестираме тук “.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.