YouTube няма да показва броя на нехаресванията на видеоклиповеyoutube ne haresvam premahva

Google реши да скрие броя на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube. И така, какви са причините зад това решение? Ето любопитните подробности!

Може би сте забелязали, че напоследък някои видеоклипове са засипани с нехаресвания в съответствие с определени тенденции и кампании. Търсейки различни методи за справяне с този процес , Google реши да скрие броя на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube.

Броят на нехаресванията във видеоклиповете в YouTube вече няма да се виждат

Когато гледате видеоклип в YouTube , може да сте забелязали, че има два бутона , харесвам и не харесвам , точно под видеото . Бутонът Харесвам основно показва, че се интересувате от този и подобни видеоклипове и искате алгоритмите да предлагат препоръки за него. Освен това видеоклиповете, които харесвате, са събрани в отделен раздел и можете да ги гледате отново по-късно. Бутонът Dislike се откроява като начин да покажете, че не се интересувате от този и подобни видеоклипове.

Разбира се, можете също да използвате тези бутони според собствените си вкусове (като например да подкрепите собственика на канала, да го гледате отново по-късно или да кажете на собственика на канала, че не ви харесва този видеоклип). От друга страна виждаме, че тези бутони са гости на различни движения и кампании в определени периоди.

В тази посока потребителска общност, която е взела решение преди, хвърля хиляди и дори стотици хиляди нехаресвания на съответния видеоклип, предотвратявайки видеоклипа да бъде забележим и в известен смисъл навреди на собственика на канала. Нека не забравяме, че ако не искате видеоклип да се показва в YouTube, можете да подадете сигнал за злоупотреба с този видеоклип.

Прочети Още: Услугата за платен абонамент Twitter Blue стартира в още две държави

За да се справи с тези и подобни проблеми, Google реши да не показва нехаресванията на видеоклипове в YouTube. Собствениците на канали все още ще могат да видят колко харесвания или нехаресвания е получил видеоклипът чрез YouTube Studio, но зрителите ще могат да видят само броя харесвания.

Според изявлението на YouTube промяната ще започне да се прилага постепенно и ще бъде валидна за всички канали и видеоклипове след кратко време. Полезно е да направите напомняне тук, защото бутонът за нехаресване все още ще бъде наличен. Компанията твърди, че този процес е засегнал големите издатели, както и тези, които започват да създават ново съдържание. 

Когато разглеждаме психологическата страна на решението, се твърди, че бутоните за неприязън, използвани за обидни цели, са в известен смисъл метод за тормоз. Всъщност изследванията, проведени преди малко, разкриха важни подробности за това как бутоните харесвам и не харесват влияят на психичното здраве.

YouTube описа този ход като „ една от многото стъпки, които предприемаме, за да продължим да защитаваме създателите от тормоз “. В продължението на изявлението беше казано: „ Нашата работа не е свършена и ние ще продължим да инвестираме тук “.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.