5 Методи използвани от хакерите за да влезнат в вашата банкова сметкаИнтернет банкирането все още чака много хора. Някои хора имат съмнения дали да отидат в интернет банкирането. Тези хора, за да се отърват от колебанията, могат да бъдат осигурени чрез предприемане на мерки срещу хакери.

В тази статия включихме как хакерите ви правят цел, какво могат да направят, за да ви хранят, и как да предприемат действия срещу тях.

1. Мобилни канали

Сега целият ни бизнес е лесен за работа благодарение на смартфоните в джоба ни. Тези процеси обаче изискват много висока точност. Въпреки че смартфоните са много полезни при извършването на банкови транзакции по много прост начин, можете да бъдете изложени на голяма заплаха от злонамерен софтуер.

Фалшиви приложения

Този метод е най-простият метод на хакерите. Приложенията, които хакерите подготвят, ще бъдат същите с приложението на всяка банка. След като изтеглите и регистрирате това приложение, информацията за профила ви ще бъде изпратена до лицето, което е изготвило приложението.
ulavqne,egn,lichni danni
Инфекциозни приложения

Разликата от фалшивите приложения е, че това приложение е написано изцяло за различни цели. Вашата информация, съхранена на телефона ви, се заснема от тези приложения и се препраща на хакер. Ако това се открие като злонамерен софтуер, злонамереното приложение бързо се връща към първоначалната си цел, причината за изтеглянето на приложението и продължава своята задача. Някои от тях са заразени с антивирусен софтуер, докато други са защитени.

Те обикновено изискват SMS код за потвърждение, за да допълнят информацията ви. За да получите достъп до кода, злонамерен софтуер като този изисква разрешение за четене на SMS. След като получи кода за потвърждение, никоя сила не може да ги спре.

Трябва да прегледате броя изтеглени файлове, преди да изтеглите приложения от магазина за приложения. Препоръчваме ви да не изтегляте приложението, ако има много нисък номер за изтегляне и не е прегледано или прегледано от потребителите, тъй като може да се сблъскате със злонамерено приложение.

Ако видите фразата „официална практика в банкови приложения с ниски удръжки, опасността се удвоява. Трябва също така да обърнете внимание на разрешенията, които давате на приложенията. Попитайте въпроса „Защо? Уйгулам за приложения, които искат разрешение да четат SMS. Каква може да е причината простото приложение да иска разрешение за SMS? Ако всички стрелки за опасност показват, че приложението е злонамерено, не трябва да изтегляте приложението, без да сте сигурни.

2. Фишинг

Хората вече не кликват върху връзката, като евтините номера започнаха да падат. Хакерите също трябваше да променят стратегията, за да кликнат върху хората, за да се свържат. Един от най-познатите начини, които хакерите използват, е да хакват имейл акаунтите на адвокатите и да изпращат поща до вече изпратен адрес.
haker,lichna,karta
Знаем колко е трудно да разберем. Пощата от човек, на когото имате доверие, няма да бъде заплаха за вас. Затова ще направите това, което казват. А начинаещ хакер не говори с вас като истински адвокат, но ви дава открит ум.

3. Keylogger

Това е по-тих начин за достъп на хакерите до информацията в профила ви. Keylogger е злонамерен софтуер, който записва това, което пишете и след това го прехвърля на второ лице. За да се предпазите от този софтуер, трябва да обърнете внимание на софтуера, който сте изтеглили, често да сканирате компютъра си с антивирусни програми и ако вашата банка поддържа двуетапно удостоверяване, трябва да сте сигурни, че сте го активирали. Тъй като кодът за удостоверяване се променя непрекъснато, хакерите се нуждаят от кода за удостоверяване, дори ако получат информация за профила ви.

4. Свързани мрежи

Хакерите могат да насочват комуникацията между вас и сайта на вашата банка. Хакерите могат да участват в тази комуникация като трета страна. Никога не трябва да извършвате чувствителни дейности в обществени места или в необезпечени мрежи. Трябва да използвате интернет в дома си, докато извършвате важни операции като банковото дело. Ако сте в много трудна ситуация, трябва да използвате VPN, ако трябва да се свържете с външна мрежа. VPN ви позволява да шифровате данни, изпратени по мрежата.
wifi,mreji,signali
Друг метод, който хакерите ще използват, е да се опита да ви подмами да създадете клониращ сайт, подобен на сайта на вашата банка. Трябва да се уверите, че въведеният от вас сайт е сайтът на вашата банка.

5. SIM Exchange

Необходимостта от код за удостоверяване на SMS е чудесен начин да се напоят хакерите. Има различни начини за преминаване на тази проверка. И те дори не се нуждаят от телефона ви.

Хакерът твърди, че се свързвате с вашия оператор, за да извършите обмена на SMS. Той иска телефонът му да бъде изгубен, а старият номер да бъде прехвърлен на новата SIM карта. Ако успеете, вашият оператор ще извърши обмен на SIM картата. Кодът за удостоверяване вече няма да влиза в телефона ви, а в телефона на хакера.

Разбира се, обменът на SIM карти не е толкова лесен, колкото се смята. Различни въпроси се задават, за да докажат, че сте човек. Една от причините, поради които хакерите събират вашата лична информация, е да отговорят на въпросите, необходими за обмен на SIM.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредени
  2. YouTube с нова функция Супер чат
  3. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  4. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  5. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.