7 Отрицателно въздействие на социалните медии върху хоратаСамо един ден, дори и да не сте социално социален за един ден, това означава, че сте изложени на неустоимите ефекти на социалните медии. Фактът, че имате най-малък пример за ефектите на социалните медии, означава, че имате поне един от негативните ефекти, които социалните медии оказват върху обществото.

Социалните медии може да имат някои добри моменти, но това не означава, че ще вземем целия този недостатък. Ние нямаме друг избор, освен да бъдем съзнателен потребител, за да не се поддаваме на негативността на социалните медии. Сега нека разгледаме 7-те отрицателни ефекта на социалните медии върху хората.

1. Депресия и тревожност

Ако сте човек, който прекарва повече от два часа на ден в социални медии, настроението ви може да бъде неблагоприятно засегнато.
depresia, socialna mreja, stres
Това ще бъде достатъчно, за да намалите времето, което ще прекарате в социалните медии, така че социалните медии да не ви дават никакви психологически проблеми. Много от вас предполагат, че прекарвате само половин час на ден в социалните медии. Трябва да се помни; Както при всички неща, трябва да бъдете измерени в социалните медии.

2. Кибер тормоз

Тормозът беше нещо лице в лице, преди използването на социалните медии стана толкова популярно, но с разпространението на социалните медии стана толкова просто, че вече не е трудно за непознат човек да тормози друг човек.

Филмите, сериите и дори книгите, които съставляват тази тема, са толкова много, че почти всеки знае какво е кибертормоза. Социалните медии улесняват намирането на приятели и улесняват намирането на ловци.
kiber,tormoz
Тя може да изглежда малка, маловажна, но често може да доведе до депресия и самоубийство на жертвите. Трябва също да се помни, че кибертормозът ще остави дълбоки белези не само на децата, но и на възрастните.

Дори и досега да сте били подлагани на кибертормоз, трябва да знаете, че не сте сами, не попадате в очите на хората, не компрометирате репутацията си.

3. FOMO (страх от липсващите)

FOMO е вид психологическо разстройство, което възниква в резултат на това, че не е наясно с развитието на света, не е в състояние да научи какви социални дейности са изоставени и какви дейности правят хората.

FOMO е дискомфорт, който обикновено се наблюдава при хора, които използват прекалено много социални медии. Неизползването на социални медии по всяко време може да предизвика безпокойство.

4. Реалистични сънища

Социалните медии са магически инструмент, който ни позволява да погледнем очакванията, за които се знае, че са близо до невъзможното. Някои от социалните мрежи, които причиняват това, са; Facebook, Twitter, Instagram и Snapchat.

Най-основният начин да се премахне този проблем е, че потребителите на социалните медии спират да лъжат, но когато става въпрос за усилията на Instagram и YouTube да правят пари, това не изглежда да се случи скоро.

5. Нарушения на съня

Интензивното използване на социални медии може да доведе до депресия и тревожност, както и до нарушения на съня. Многобройни изследвания показват, че увеличаването на употребата на социалните медии влияе неблагоприятно на качеството на съня.
narushenie,sanq,socialna mreja
Ако смятате, че качеството на съня ви се влошава и че не сте достатъчно ефективни в работата си, трябва да намалите времето, което прекарвате в социалните медии повече, отколкото можете.

6. Образ на тялото

Външният вид на тялото е голям проблем както за жените, така и за мъжете днес. Когато влезете в профила на някоя знаменитост в Instagram, вероятно ще срещнете скъпи дрехи в снимки.

Хората, които отдават изключителна важност на външния вид на тялото, често предпочитат най-скъпите, красиви дрехи, за да държат телата си на преден план и не се страхуват да наложат всяка възможност да направят телата си по-добри.

7. Обща зависимост

Известно е, че социалните медии са по-пристрастяващи от тютюнопушенето и алкохола. И кога за последен път прекарахте ден без социални медии? Какъв вид реакция давате на някой от любимите си социални медии, точно сега? Разбрахте ли, че сте пристрастени към социалните медии? Успокой се, не е нужно да се тревожиш за това, защото много хора са в една и съща ситуация.
pristrastqvane, socialna mreja
Не е нужно да се отказвате от всичките си сметки, за да се отървете от пристрастяването към социалните медии, но ако искате да ги изтриете, да се отървете от тях завинаги, можете да предприемете действия точно сега, нямаме намерение да ви спираме.

Ако се научите да го използвате адекватно, ако се поставите като цел да не надхвърляте тази мярка, няма да има проблем.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредени
  2. YouTube с нова функция Супер чат
  3. Instagram се срина ли? Потребителите имат проблеми с достъпа!
  4. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  5. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.