Алуминиевата йонна батерия ще зарежда смартфоните за 5 минутиaluminyum batery

Какво представлява алуминиевата йонна батерия, какви са характеристиките на алуминиевата йонна батерия? Тук е новата батерия десет пъти по-бърза от литиево-йонните батерии.

Прочети Още: Безплатни приложения / игри за кратко

Алуминиева йонна батерия  Какво е, какви са свойствата на алуминиевите йонни батерии? Споделиха се първите резултати от нова технология на батерията, разработена от Graphene Manufacturing Group (GMG). Тези устройства, които се зареждат десет пъти по-бързо от съществуващите литиево-йонни батерии, могат да бъдат напълно заредени само за 5 минути.

Фирма, наречена Graphene Manufacturing Group (GMG), базирана в Австралия  , обяви някои интересни резултати от тестовете на алуминиеви йонни батерии. Новият тип акумулаторни батерии се зарежда десет пъти по-бързо от съществуващите литиево-йонни устройства. Освен че се зарежда по-бързо, той издържа по-дълго и не се нуждае от охладителна система.

Компанията публикува някои данни за ефективността, преди да достави прототипи на алуминиево-йонната батерия на своите производствени партньори. Резултатите от тестовете, проведени в университета в Куинсланд, са  публикувани в списанието Advanced Functional Materials

Новата технология на батерията демонстрира и много по-дълъг живот от литиевите батерии, с възможност за преминаване през 2000 цикъла на зареждане и разреждане без значително влошаване на производителността. Алуминиевата йонна батерия, която има много нисък потенциал за горене, е проектирана да бъде рециклирана.

В допълнение към всичко това, най-голямото предимство на новата батерия е, че не се нуждае от литий; Това може да реши голям проблем, като се има предвид, че по-голямата част от световните доставки на литий идват от Китай.

Друга критична характеристика е, че не се нуждае от охлаждащо оборудване, тъй като не прегрява . По време на периодите, когато е поставен в електрически превозни средства, охладителната система може да бъде премахната от автомобила и може да има голям спад в разходите.

И все пак, нека ви напомним, че в света на батериите никога няма гаранция. Все още не е известно дали GMG ще произвежда тази технология на конкурентна цена, но самата технология изглежда обещаваща.

Характеристики на алуминиева йонна батерия

Батерията предлага плътност на мощността около 7000 W / kg. Това предполага, че може да си позволи по-голямата част от плътността на мощността, осигурена от ултракондензатори с капацитет 12 000-14 000 W / kg. GMG твърди, че смартфонът с алуминиева йонна батерия може напълно да се зареди за една до пет минути.

Новият тип батерии имат енергийна плътност от 150-160 Wh / kg, което е около 60 процента от популярните литиево-йонни батерии днес.Тези спецификации казват, че батериите не са много подходящи за електрически превозни средства на пръв поглед. (Колкото по-висока е енергийната плътност на електрическото превозно средство, толкова по-дълго може да се движи с едно зареждане.)

Подобни публикации

  1. Тест за издръжливост на iPhone 15 и iPhone 15 Plus
  2. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  3. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
  4. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  5. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.