Самопочистващи се роботни прахосмукачки: Коя трябва да купите?robot prahosmukachka

Ако мислите да си купите нова роботна прахосмукачка наскоро, вероятно сте се сблъскали с роботни прахосмукачки, които се самопочистват.

Ако мислите да си купите нова робот-прахосмукачка наскоро, вероятно сте се сблъскали с роботи-прахосмукачки, които се самопочистват . Но кой от тези модели да изберете? В това съдържание, което подготвихме за вас, потърсихме отговори на някои от най-често задаваните въпроси.

Прочети Още: Алуминиевата йонна батерия ще зарежда смартфоните за 5 минути

Самопочистващи се прахосмукачки робот: Коя е най-добрата?

Робот-прахосмукачките, които се почистват, като автоматично изпразват контейнера за прах след всяко почистване, са много популярни напоследък. Всъщност все повече хора се обръщат към робот-прахосмукачки, които автоматично изпразват кофата за прах, вместо към нормалните роботи-прахосмукачки.

По този начин ефективността на засмукване в резултат на пълненето на контейнера за прах и по този начин качеството на почистване се поддържа на максимално ниво и в същото време потребителите са свободни от контакт с прах и мръсотия.

Ако обмисляте да закупите робот прахосмукачка с тази функция, но нямате време за обширни сравнения, ние сравнихме три различни модела, които се продават в момента: iRobot 7+, Lydsto R1 и Shark RV101AE. И така, кой от тези три модела трябва да изберете?

Нека да разгледаме някои от най-често задаваните въпроси:

 • Кой по-успешно се самопочиства? Lydsto R1
 • Кой избягва по-добре препятствията? iRobot 7+
 • Кой има най-добрата смукателна мощност? Lydsto R1
 • Коя е по-голяма марка? iRobot 7+
 • Кой почиства ъглите по-добре? Акула RV101AE
 • Кой има по-новия дизайн? iRobot 7+
 • Кой може да работи по-дълго? Lydsto R1
 • Кой има по-дълъг гаранционен срок? Акула RV101AE
 • Как са цените? iRobot 7+> Shark RV101AE> Lydsto R1

Имате ли нужда от повече информация, за да решите?

1. Кой е по-успешен при самопочистване?

Отговорът несъмнено е Lydsto R1.

Прахоуловителят на Lydsto R1 в зарядната станция има обороти на двигателя от 50 000 оборота в минута и всмукваща мощност от 30 000 Pa, което е пет пъти повече от нормалната прахосмукачка. Когато всичко това се комбинира със специално проектирания канал за събиране на прах 430 мм, в ръката ви има много мощен блок за събиране на прах.

Lydsto R1 , който се връща в зарядната станция след всяко почистване и автоматично изпразва праховата камера, поддържа мощността на засмукване и по този начин качеството на почистване на най-високо ниво. Освен това можете да изпразвате натрупания прах от торбата за прах за дълги периоди, например веднъж месечно, без да влизате в контакт с прах и мръсотия.

IRobot 7+ изостава от Lydsto R1 по мощност на засмукване, а каналът за събиране на прах има по-дълга структура. Тъй като SHARK RV101AE не поддържа торбата за прах, трябва да изпразните контейнера за прах, като го свържете с прах и мръсотия.

2. Кое избягва пречките по-добре?

В променящия се лабиринт на къща, пълна с играчки, чехли, кутии и кабели за зареждане, робот-прахосмукачките трябва да положат усилия да намерят правилния път. Следователно способността да разпознавате и избягвате препятствията става по-важна от всякога.

И трите модела предлагат изключително успешен опит за избягване на препятствия с изчерпателни сензори. Lydsto R1 се поддържа от LDS360 Lidar Sensor, като същевременно се избягват препятствия. IRobot 7+ и Shark RV101AE имат V-SLAM технология. 

В този контекст можем да кажем, че най-добрият от тях е iRobot 7+, защото може да открива завеси и чаршафи и да преминава под него.

3. Кой има най-добрата смукателна мощност

Мощността на засмукване може да е основният фактор, определящ качеството на почистването.

Режимът на почистване също е важен критерий тук, но тъй като режимът на почистване е валиден само за Lydsto R1, няма да е възможно да се направи сравнение в тази област.

Lydsto R1 се откроява като робот-прахосмукачка с най-висока стойност с 2.700 Pa всмукателна мощност. IRobot 7+ е на второ място с 2220 Pa, докато Shark RV101AE е на трето място с 1500 Pa. В този момент виждаме, че RV101AE предлага почти половината всмукваща мощност на Lydsto R1.

Всъщност проведените тестове потвърждават това представяне. Освен това, изненадващо, Lydsto R1 предлага най-ниското ниво на шум за разлика от мощната си всмукваща мощност.

4. Кой по-добре почиства ъглите?

Можем да кажем, че страничната четка играе решаваща роля по време на почистването на ъглите. Shark RV101AE има по-изгодна структура в сравнение с другите два модела с двете си четки отстрани. Поради тази причина моделът, който най-добре почиства ъглите, е Shark RV101AE.

5. Кой е по-новият дизайн?

По-добрият дизайн означава по-добро потребителско изживяване.

Тук ще говорим основно за външен вид, функции и дизайн на части. С патентована гумена четка iRobot 7+, миниатюрни сензори и стилен външен вид, тя може да бъде победител в този артикул. Когато го разгледаме, тези подробности няма да повлияят на ефективността на почистване, но кой не би искал по-нов и по-специален дизайн?

6. Кое може да работи по-дълго?

Със своя капацитет на батерията от 5.200 mAh, Lydsto R1 осигурява до 150 минути време за почистване и по този начин се откроява като модел с най-дълъг живот на батерията. Shark RV101AE е на второ място с продължителност до 90 минути, докато iRobot 7+ е на трето място с до 75 минути работа.

7. Как са цените?

Най-скъпият модел в този бенчмарк е iRobot 7+, с цена от $ 799. Shark RV101AE е на второ място с $ 439, докато най-достъпният модел е Lydsto R1 с цена от $ 359 . Високата цена на iRobot 7+ е почти двойна от Lydsto R1. 

Стигнахме до края на това сравнение, което създадохме за вас. И така, успяхте ли да решите кой модел искате да купите и да получите отговори на въпросите, които търсите? Не пренебрегвайте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
 2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
 3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
 4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
 5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.