Самопочистващи се роботни прахосмукачки: Коя трябва да купите?

robot prahosmukachka

Ако мислите да си купите нова роботна прахосмукачка наскоро, вероятно сте се сблъскали с роботни прахосмукачки, които се самопочистват.

Ако мислите да си купите нова робот-прахосмукачка наскоро, вероятно сте се сблъскали с роботи-прахосмукачки, които се самопочистват . Но кой от тези модели да изберете? В това съдържание, което подготвихме за вас, потърсихме отговори на някои от най-често задаваните въпроси.

Прочети Още: Алуминиевата йонна батерия ще зарежда смартфоните за 5 минути

Самопочистващи се прахосмукачки робот: Коя е най-добрата?

Робот-прахосмукачките, които се почистват, като автоматично изпразват контейнера за прах след всяко почистване, са много популярни напоследък. Всъщност все повече хора се обръщат към робот-прахосмукачки, които автоматично изпразват кофата за прах, вместо към нормалните роботи-прахосмукачки.

По този начин ефективността на засмукване в резултат на пълненето на контейнера за прах и по този начин качеството на почистване се поддържа на максимално ниво и в същото време потребителите са свободни от контакт с прах и мръсотия.

Ако обмисляте да закупите робот прахосмукачка с тази функция, но нямате време за обширни сравнения, ние сравнихме три различни модела, които се продават в момента: iRobot 7+, Lydsto R1 и Shark RV101AE. И така, кой от тези три модела трябва да изберете?

Нека да разгледаме някои от най-често задаваните въпроси:

 • Кой по-успешно се самопочиства? Lydsto R1
 • Кой избягва по-добре препятствията? iRobot 7+
 • Кой има най-добрата смукателна мощност? Lydsto R1
 • Коя е по-голяма марка? iRobot 7+
 • Кой почиства ъглите по-добре? Акула RV101AE
 • Кой има по-новия дизайн? iRobot 7+
 • Кой може да работи по-дълго? Lydsto R1
 • Кой има по-дълъг гаранционен срок? Акула RV101AE
 • Как са цените? iRobot 7+> Shark RV101AE> Lydsto R1

Имате ли нужда от повече информация, за да решите?

1. Кой е по-успешен при самопочистване?

Отговорът несъмнено е Lydsto R1.

Прахоуловителят на Lydsto R1 в зарядната станция има обороти на двигателя от 50 000 оборота в минута и всмукваща мощност от 30 000 Pa, което е пет пъти повече от нормалната прахосмукачка. Когато всичко това се комбинира със специално проектирания канал за събиране на прах 430 мм, в ръката ви има много мощен блок за събиране на прах.

Lydsto R1 , който се връща в зарядната станция след всяко почистване и автоматично изпразва праховата камера, поддържа мощността на засмукване и по този начин качеството на почистване на най-високо ниво. Освен това можете да изпразвате натрупания прах от торбата за прах за дълги периоди, например веднъж месечно, без да влизате в контакт с прах и мръсотия.

IRobot 7+ изостава от Lydsto R1 по мощност на засмукване, а каналът за събиране на прах има по-дълга структура. Тъй като SHARK RV101AE не поддържа торбата за прах, трябва да изпразните контейнера за прах, като го свържете с прах и мръсотия.

2. Кое избягва пречките по-добре?

В променящия се лабиринт на къща, пълна с играчки, чехли, кутии и кабели за зареждане, робот-прахосмукачките трябва да положат усилия да намерят правилния път. Следователно способността да разпознавате и избягвате препятствията става по-важна от всякога.

И трите модела предлагат изключително успешен опит за избягване на препятствия с изчерпателни сензори. Lydsto R1 се поддържа от LDS360 Lidar Sensor, като същевременно се избягват препятствия. IRobot 7+ и Shark RV101AE имат V-SLAM технология. 

В този контекст можем да кажем, че най-добрият от тях е iRobot 7+, защото може да открива завеси и чаршафи и да преминава под него.

3. Кой има най-добрата смукателна мощност

Мощността на засмукване може да е основният фактор, определящ качеството на почистването.

Режимът на почистване също е важен критерий тук, но тъй като режимът на почистване е валиден само за Lydsto R1, няма да е възможно да се направи сравнение в тази област.

Lydsto R1 се откроява като робот-прахосмукачка с най-висока стойност с 2.700 Pa всмукателна мощност. IRobot 7+ е на второ място с 2220 Pa, докато Shark RV101AE е на трето място с 1500 Pa. В този момент виждаме, че RV101AE предлага почти половината всмукваща мощност на Lydsto R1.

Всъщност проведените тестове потвърждават това представяне. Освен това, изненадващо, Lydsto R1 предлага най-ниското ниво на шум за разлика от мощната си всмукваща мощност.

4. Кой по-добре почиства ъглите?

Можем да кажем, че страничната четка играе решаваща роля по време на почистването на ъглите. Shark RV101AE има по-изгодна структура в сравнение с другите два модела с двете си четки отстрани. Поради тази причина моделът, който най-добре почиства ъглите, е Shark RV101AE.

5. Кой е по-новият дизайн?

По-добрият дизайн означава по-добро потребителско изживяване.

Тук ще говорим основно за външен вид, функции и дизайн на части. С патентована гумена четка iRobot 7+, миниатюрни сензори и стилен външен вид, тя може да бъде победител в този артикул. Когато го разгледаме, тези подробности няма да повлияят на ефективността на почистване, но кой не би искал по-нов и по-специален дизайн?

6. Кое може да работи по-дълго?

Със своя капацитет на батерията от 5.200 mAh, Lydsto R1 осигурява до 150 минути време за почистване и по този начин се откроява като модел с най-дълъг живот на батерията. Shark RV101AE е на второ място с продължителност до 90 минути, докато iRobot 7+ е на трето място с до 75 минути работа.

7. Как са цените?

Най-скъпият модел в този бенчмарк е iRobot 7+, с цена от $ 799. Shark RV101AE е на второ място с $ 439, докато най-достъпният модел е Lydsto R1 с цена от $ 359 . Високата цена на iRobot 7+ е почти двойна от Lydsto R1. 

Стигнахме до края на това сравнение, което създадохме за вас. И така, успяхте ли да решите кой модел искате да купите и да получите отговори на въпросите, които търсите? Не пренебрегвайте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
 2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
 3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
 4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
 5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.