Устройствата с Android също са изправени пред проблем със спешни повикванияandroid problem s speshnite povikvania

Устройствата с Android също са изправени пред проблем със спешни повиквания

Проблемът със спешните повиквания започна да създава проблеми на устройства с Android след устройства на Apple. Ето подробностите! Google се занимава с проблем, който възниква в операционната система Android и пряко засяга социалния живот. Проблемът със спешните повиквания, известен като функцията SOS, започна да бъде проблем на устройства с Android след iPhone.

Apple използва автоматично приложение за помощ на своите устройства, което потребителите ще използват в случай на негативност. Въпреки че тази практика изглежда полезна, тя може да предизвика негативни ситуации. Android, който използва подобно приложение на това приложение, заяви, че е срещнал ненужно телефонно обаждане на няколко телефона през последните седмици.

Алармиране на проблем при спешно повикване

Националният съвет на началниците на полицията на Обединеното кралство заяви в петък, че Android е добавил нова SOS функция за спешни случаи за устройства за набиране на 999 с пет или повече натискания на бутона за захранване. Полицията в района на Девън и Корнуол, където е използвано приложението, е получила 169 тихи обаждания 999 между 19:00 и полунощ в неделя. С всяко тихо обаждане, което се нуждае от 20 минути, за да се справи с него, загубеното време може бързо да се натрупа.

Европейската асоциация на номерата за спешни повиквания обяви в началото на юни, че има увеличение на автоматичните фалшиви повиквания, произхождащи от устройства с Android, и че трябва да се вземат предпазни мерки. Въпреки това, въпреки че NPCC споменава, че това е „нова“ функция, функцията беше налична в Android 12, който беше представен през 2021 г.

Въпреки че е достъпен за Android от около две години, сега се превърна в проблем, тъй като производителите на мобилни устройства пускат спорадично актуализации за Android. Забавянето между въвеждането на функцията и нейната наличност на смартфони с Android е „ново“, но може да направи старата функция проблем днес.

Подобни публикации

  1. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M15 5G
  2. Характеристики на Motorola Moto G64 5G
  3. Характеристики на Xiaomi Redmi Turbo 3
  4. Характеристики на Redmi K80
  5. Характеристики на Galaxy Watch 7 Series

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.