Какво трябва да се направи, за да се предотвратят опити за хакване на смартфони?android hack predpazvane

Какви действия трябва да се предприемат, за да се избегне събитие за хакване на смартфон? Ето отговора на въпроса, зададен от потребителите!

Как да блокирам опитите за хакване на смартфон ? Генералният мениджър на Siberasist Серап Гюнал обясни често срещаните грешки, допускани в мобилните устройства и как потребителите могат да защитят своите данни. Подробности за информацията, споделена от Günal, са в нашите новини.

Как да предотвратим хакване на смартфон?

  1. Пазете се от обществени Wi-Fi мрежи.
  2. Не използвайте пароли с ниска степен на сигурност.
  3. Използвайте решение за сигурност.

Прочети Още: Apple ще продава части за ремонт на вашия собствен iPhone

Кибератаките са в дневния ред на почти всички потребители на интернет, особено през последните години. Дотолкова, че 61% от мобилните потребители заявяват, че са били хакнати поне веднъж през последната година. Генералният мениджър на Siberasist Серап Гюнал, който заяви, че смартфоните са поне толкова мишена на кибернападателите, колкото и компютрите и не са 100% защитени, сподели 3 често срещани грешки, допускани в мобилните устройства и как потребителите могат да защитят своите данни.

1. Пазете се от обществени Wi-Fi мрежи

През последните години безплатният интернет стана достъпен почти навсякъде. Тези обществени Wi-Fi мрежи могат да бъдат доста несигурни в някои случаи. Wi-Fi мрежата се счита за ниска сигурност, когато не изисква парола, за да се присъедини към мрежата, защото всеки може да се присъедини и киберпрестъпниците могат да получат достъп до устройството на всеки.

В по-лош сценарий тези нападатели могат да създадат безплатна Wi-Fi мрежа като капан, за да откраднат вашите идентификационни данни, данни за кредитна карта или друга лична информация. Потребителите, които са попаднали в скута на кибернападателите, като се присъединят към тези мрежи, трябва да използват VPN, за да избегнат подобни ситуации, да внимават да не се присъединят към некриптирани мрежи или да се присъединят директно към която и да е непозната мрежа.

2. Не използвайте пароли с ниска сигурност

Според проучване, проведено от компания за киберсигурност с потребители на мобилни устройства, 8% от анкетираните предпочитат прости пароли като „0000“, „1111“, „2222“, „3333“, а 8% използват повтарящи се пароли като „1234“ . показа, че го използва. 11% от участниците заявяват, че дори не са поставили парола на смартфоните си.

Използването на лесна за отгатване парола оставя устройствата уязвими, което улеснява достъпа на кибератакуващите. Поради тази причина трябва да се внимава да се използват пароли, които са трудни за намиране, смесени, съдържащи поне 1 главна, 1 малка буква и символ.

3. Използвайте решение за сигурност

Генералният мениджър на Siberasist Серап Гюнал посочи, че злонамереният софтуер може да представлява сериозна заплаха, особено за устройства с Android, и заяви, че е много важно да се вземат мерки за сигурност на тези устройства, които са уязвими към много заплахи като троянски кон, софтуер за проследяване , шпионски софтуер и екранни блокери.

Гюнал също така заяви, че въпреки че операционната система iOS изглежда по-сигурна от устройствата с Android, това не означава, че потребителите са 100 процента безопасни и че техните акаунти също могат да бъдат компрометирани, подслушвани, измамни и фишинг за потребители на IOS.

Гюнал каза, че поради тази причина, независимо от операционната система на използваните устройства, те трябва да бъдат защитени с мобилно приложение за сигурност, такива приложения могат да защитават лични данни, да предупреждават в случай на потенциална уязвимост в сигурността и да уведомяват потребителите на коя платформа е акаунтът паролите трябва да се сменят.

Много е важно да не допускате горните често срещани грешки, за да не се сблъскате с опит за хакване на смартфон.

Подобни публикации

  1. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  2. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4
  4. 1.5K екран и 16 GB RAM: Разкрити функции на OnePlus Ace 3 Pro
  5. Бюджетният Honor X6b е представен: Ето неговите характеристики

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.