Аудиокниги идват в SpotifyПроектът за аудиокниги, който Spotify обяви преди месеци, най-накрая се сбъдва. Ето първите известни подробности за новата функция!

Spotify има за цел да придаде тежест на различен клон, като добави функцията за аудиокниги към приложението си. Ръководителите на компанията в сряда представиха бизнеса с аудиокниги на инвеститорите като следващата им цел за доминиране в индустрията. Когато пуснат аудиокнигите (все още неизвестна дата), се очаква това да има огромни последици не само за собствените цели на Spotify, но и за издателската индустрия.

Прочети Още: Капацитетът на групите в Whatsapp е увеличен до 512 души

„ Вярваме, че ще има огромна възможност за аудиокниги в много различни формати “ , каза Даниел Ек , главен изпълнителен директор на Spotify . казах. Първата голяма стъпка на Spotify в този бизнес беше придобиването на Findaway , което беше обявено миналата година . Платформата за аудиокниги е подобна на Anchor в много отношения. Той позволява на авторите да създават, разпространяват и осигуряват приходи от работата си, а с придобиването Spotify успя да улови значителна част от екосистемата на аудиокниги. По същия начин мениджърът, контролиращ аудиокнигите в Spotify, беше определен като основател на Anchor, Нир Зичерман . Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че покупката на Findaway все още не е завършена. Въпреки че необходимите документи са погрижени, Spotify все още е под наблюдение.spotify audio kniga
Какви ще бъдат цените на аудиокнигите на Spotify?
Не е ясно как точно ще работи новата функция, но изглежда, че поне някои от аудиокнигите ще бъдат безплатни. Моделът freemium ще бъде приложен към аудиокниги, казва Даун Остроф, ръководител на отдела за съдържание и реклама, „Обмисляме да пренесем възможността за приходи от реклами към аудиокниги“. той обясни.

Ако те се реализират, очевидно е, че ще има голяма промяна в сектора. Аудиокнигите обикновено не са евтини продукти. Абонаментните услуги на Amazon Audible и audiobooks.com са базирани на кредит (1 кредит на книга). И двете услуги таксуват $14,95 на месец за достъп до най-доброто съдържание. Apple и Google продават популярни книги за $15 или повече. Следователно е въпрос на любопитство каква политика на продажбите ще се спазва, когато услугата дойде в Spotify.

И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Рестартирането вече не е необходимо за актуализации на Windows 11
  2. Нови стилове за форматиране на текст пристигнаха в WhatsApp
  3. Функция за деактивиране на реакции, идващи към каналите на WhatsApp
  4. Гласовите и видео разговори на X вече са достъпни за всички потребители!
  5. Влизане в фейсбук без парола от телефона

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.