ЦРУ използва рекламен блокер срещу вирусиcia adblock

Дори ЦРУ използва рекламни блокери. Онлайн рекламите са станали толкова опасни, че дори разузнавателната общност на САЩ се доверява на блокера на реклами.

ЦРУ предизвика любопитство с използването на рекламни блокери . По -голямата част от разузнавателната общност на САЩ (IC) предпочитат да използват рекламен блокер, за да защитят своите компютри и софтуер от хакери. Но защо разузнавателната общност на САЩ разчита на рекламни блокери?

Докато някои компании се опитват да направят рекламите по -прозрачни, за да могат потребителите да вземат информирани решения дали да кликнат върху реклама или не, важно е да се има предвид, че злонамерените реклами все още преобладават, като се стремят да събират информация или да използват вашето устройство за проучвателни цели.

Оказва се, че федералните разузнавателни агенции на САЩ като Националната агенция за сигурност (NSA) и Централното разузнавателно управление (CIA) се страхуват от онлайн рекламата също толкова, колкото потребителите, и използват блокери на реклами, за да смекчат тази потенциална заплаха.

Прочети Още: Видеоклипове от TikTok и Instagram ще се показва в Google Търсения

Дори ЦРУ използва рекламни блокери

Според писмо, изпратено от американския сенатор Рон Уайдън до Службата за управление и бюджет (OMB) и забелязано от дънната платка , разузнавателната общност (IC) предпочита широко рекламни блокери. (За тези, които не знаят, IC се състои от множество организации, включително ФБР, NSA, CIA, DHS, Служба за военноморско разузнаване (ONI) и др.)

Писмото включва и цитат от главния информационен директор на IC, както следва:

„IC взе предвид всички препоръки на Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и Агенцията за национална сигурност и е въвела контрол на политиката и технологиите с най-добрите практики в индустрията за блокиране на реклами. IC е избрала мрежови технологии за блокиране на реклами , като избягва нежеланото и злонамерено рекламно съдържание. Той използва информация от различни слоеве, включително DNS информация, за да я блокира. „

Въпреки че тази информация за защита не е напълно изненадваща, тъй като говорим за федерални разузнавателни агенции, все пак е интересно да се предприеме такава противодействие срещу злонамерената рекламна заплаха.

Уайдън също така очерта как доставчиците на реклами използват онлайн активността за показване на насочени реклами. Сенаторът обясни, че скорошно разследване на Сената разкри, че тези данни са били изнесени на високорискови пазари като Китай и Русия и след това са продадени за злонамерени цели.

Както NSA, така и Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) преди това предлагаха насоки, насърчаващи използването на рекламни блокери. Понастоящем обаче федералните агенции не са длъжни да следват тази насока. 

Подобни публикации

  1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  3. Samsung пусна Galaxy A05
  4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.