Десетки социални медийни феномени арестувани за измамаfenomeni socialna media

18 феномена в социалните мрежи, известни в Instagram и TikTok, бяха задържани за измама.

Феномени в социалните медии, свързани с измама. Установено е, че 18 феномена в социалните медии, включително Simge Baranoğlu и Yeşim Aydın, са извършили измама. Полицията в Измир задържа 18 души в рамките на едновременната операция.

При операцията в социалните мрежи, извършена от отдела за борба с киберпрестъпността на провинция Измир , бяха задържани 18 явления , включително феномена в социалните мрежи Симге Бараноглу (27) и Йешим Айдън (27).

Бяха уловени 18 феномена в социалните мрежи, които казаха, че са спечелили парична награда на потребителите на социалните медии и след това са решени да мамят под името на данъка върху наградите. 16 явления, включително Симге Бараноглу и Йешим Айдън, бяха арестувани.

Прочети Още: Обявена е датата на издаване на Rainbow Six Extraction

Феномени в социалните медии, свързани с измама

Разбра се , че тези измамници, които бяха решени да работят като мрежа, накараха потребителите да повярват, че са спечелили пари от игри, играни в социалните медии . Въпреки това , хиляди потребители, които трябваше да платят „ данък върху наградите “, за да получат наградата, разбраха, че са били измамени.

Десетки явления бяха заловени като част от едновременните операции на 10 ноември от полицията, свързана с отдела за борба с киберпрестъпността на провинция Измир.

18 души, включително феноменът в социалните мрежи Симге Бараноглу и Йешим Айдън, които спечелиха хиляди последователи с публикациите си в платформи като Instagram и TikTok , бяха задържани.

Докато 16 измамници, включително Бараноглу и Айдън, сред заподозрените, насочени към съдебната палата снощи, бяха арестувани, 2-ма бяха освободени.

В изявлението си Симге Бараноглу, който беше арестуван от отдела за борба с киберпрестъпността на провинциалната полиция в Измир, каза: „Аз съм феномен на социалните мрежи. Изкарвам хляба си с реклама. като други реклами. Не познавам страните и жалбоподателите. Не приемам обвиненията. „

Йешим Айдън, друг арестуван феномен, каза: „Изкарвам си хляба с реклама в социалните медии. Получих само рекламна такса. Много съжалявам.“ казаното от него беше предадено.

„Тези хора се свързаха с мен и казаха, че искат да правят реклама. Това е моята работа, затова я приех. Ако знаех, че е извършено такова измамно престъпление, никога нямаше да го приема. В полицейското управление научих, че имената и фамилните имена, дадени ми са фалшиви.Не съм се опитвал да измамя никого.Не съм се свързал с нито един от жалбоподателите. , не съм искал пари. Плащах само реклама.

Феномените в социалните медии, съхранявани в отдела за киберпрестъпност на провинциалната дирекция за сигурност на Измир, се очаква да бъдат предадени на Регионалния съд на Измир.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.