Десетки социални медийни феномени арестувани за измамаfenomeni socialna media

18 феномена в социалните мрежи, известни в Instagram и TikTok, бяха задържани за измама.

Феномени в социалните медии, свързани с измама. Установено е, че 18 феномена в социалните медии, включително Simge Baranoğlu и Yeşim Aydın, са извършили измама. Полицията в Измир задържа 18 души в рамките на едновременната операция.

При операцията в социалните мрежи, извършена от отдела за борба с киберпрестъпността на провинция Измир , бяха задържани 18 явления , включително феномена в социалните мрежи Симге Бараноглу (27) и Йешим Айдън (27).

Бяха уловени 18 феномена в социалните мрежи, които казаха, че са спечелили парична награда на потребителите на социалните медии и след това са решени да мамят под името на данъка върху наградите. 16 явления, включително Симге Бараноглу и Йешим Айдън, бяха арестувани.

Прочети Още: Обявена е датата на издаване на Rainbow Six Extraction

Феномени в социалните медии, свързани с измама

Разбра се , че тези измамници, които бяха решени да работят като мрежа, накараха потребителите да повярват, че са спечелили пари от игри, играни в социалните медии . Въпреки това , хиляди потребители, които трябваше да платят „ данък върху наградите “, за да получат наградата, разбраха, че са били измамени.

Десетки явления бяха заловени като част от едновременните операции на 10 ноември от полицията, свързана с отдела за борба с киберпрестъпността на провинция Измир.

18 души, включително феноменът в социалните мрежи Симге Бараноглу и Йешим Айдън, които спечелиха хиляди последователи с публикациите си в платформи като Instagram и TikTok , бяха задържани.

Докато 16 измамници, включително Бараноглу и Айдън, сред заподозрените, насочени към съдебната палата снощи, бяха арестувани, 2-ма бяха освободени.

В изявлението си Симге Бараноглу, който беше арестуван от отдела за борба с киберпрестъпността на провинциалната полиция в Измир, каза: „Аз съм феномен на социалните мрежи. Изкарвам хляба си с реклама. като други реклами. Не познавам страните и жалбоподателите. Не приемам обвиненията. „

Йешим Айдън, друг арестуван феномен, каза: „Изкарвам си хляба с реклама в социалните медии. Получих само рекламна такса. Много съжалявам.“ казаното от него беше предадено.

„Тези хора се свързаха с мен и казаха, че искат да правят реклама. Това е моята работа, затова я приех. Ако знаех, че е извършено такова измамно престъпление, никога нямаше да го приема. В полицейското управление научих, че имената и фамилните имена, дадени ми са фалшиви.Не съм се опитвал да измамя никого.Не съм се свързал с нито един от жалбоподателите. , не съм искал пари. Плащах само реклама.

Феномените в социалните медии, съхранявани в отдела за киберпрестъпност на провинциалната дирекция за сигурност на Измир, се очаква да бъдат предадени на Регионалния съд на Измир.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.