Котка Мидас родена с 4 уши е в дневния ред на социалните медииmidas 4 uha

С 4-уха котка Мидас се превърна в новия феномен на Instagram. Това резултат от генетична мутация на Мидас ли е?

С 4-уха  котка Мидас успява да събере хиляди харесвания и коментари в социалните мрежи. Котката, която се роди като малко на майка на улична котка, изненада всички с външния си вид.

Котка от синя руска порода, родена през последните месеци и успяла за кратко време да се превърне в феномен на социалните мрежи, се превърна в новия вирус на Турция.

4 Eared Cat Midas е новият феномен на Instagram

Инстаграм акаунтът на руската синя котка ( акаунт тук ) го направи любопитен, тъй като в момента има повече от 38 хиляди последователи. Мидас, за когото се твърди, че е спечелил повече от 19 хиляди последователи само за 3 седмици, имаше отзвук в социалните медии.

Котката Мидас, за която се твърди, че е само на 4 месеца, няма здравословни проблеми. Освен това може да се каже, че животното, за което се твърди, че не е претърпяло генетична мутация , живее доста щастливо със своите 4 уши.

Прочети Още: Десетки социални медийни феномени арестувани за измама

Според информацията, дадена от собственика, майката на Мидас е бездомна котка. Мидас също има още 6 братя и сестри и всички те са родени в градината на къща.

Забележителна с това, че има сърцевидна бяла косма част по тялото си, руската синя котка също живее с две кучета лабрадор на име Сузи и Зейно.

Причината, поради която Мидас се роди с 4 уши, за който се установи, че няма проблеми със слуха, стана обект на дискусия от ветеринари. Лекарите, които изследват Мидас, казват, че ще продължат да проверяват Мидас, за да видят дали има други генетични мутации в тялото му.

Котките могат да създават ментални карти, използвайки звуци

Проучването, проведено от Сахо Такаги, докторант в Университета в Киото, изследва как котките реагират на гласовете на собствениците си без визуални сигнали . Преди да започнат изследването, изследователите, които бяха подпомогнати от няколко различни говорители, поставиха тези високоговорители в различни посоки, далеч от котките.

След това гласовете на техните собственици бяха произволно възпроизведени през различни високоговорители и в известен смисъл котките бяха помолени да усетят сияенето на собствениците им. Изследвайки реакциите на котките по време на процеса, екипът забелязал, че звуците, идващи от различни посоки, изненадали котките.

Резултатите от това проучване са публикувани в рецензираното научно списание Proceedings of the National Academy of Sciences и констатациите показват, че социално-пространственото ниво на познание на котките се подобрява. С други думи, котките могат да използват сигнали като звуци, за да си представят мислено къде са другите.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.