Експерти предупреждават за организми в космоса

kosmos bs

Нова статия, публикувана в BioScience, предупреждава за опасността организми в космоса да проникнат в нашата планета.

В нова статия, публикувана в рецензираното научно списание BioScience , бяха отправени искания за увеличаване на мерките за биосигурност срещу опасността организмите в космоса да проникнат в нашата планета и да нарушат естествения баланс на нашата планета. 

Организмите в космоса могат да дестабилизират нашата планета

През последните години много държави и институции се включиха в бърза космическа надпревара и експертите се притесняват, че този процес може да доведе до бедствие, ако не се вземат необходимите предпазни мерки. Нова статия, публикувана в BioScience, изисква да се вземат необходимите мерки за сигурност, особено срещу организми в космоса.

Прочети Още: Тийнейджър, хванат в измама с криптовалути: Акцент на $36 милиона!

Според авторите на статията тази опасност може да е свързана с движението на организмите от нашата планета в космоса (напред замърсяване), както и с пристигането им от космоса на нашата планета (обратно замърсяване). Докато изследванията показват, че извънземните организми имат малък шанс да оцелеят в това пътуване, те посочват, че това не е невъзможно.

Фил Каси, ръководител на катедрата по екология и еволюционна биология в Университета в Аделаида, един от авторите на статията, каза: „ Трябва да действаме, за да намалим рисковете. Това може да е малко вероятно да се случи, но има потенциал да имат екстремни последици. „

За да проучи и предотврати подобни рискове, изследователският екип предложи нов клон, наречен наука за инвазия . В продължението на статията беше отбелязано, че този клон на науката може да прави изследвания за причините и последствията от въвеждането на организми в новата среда.

И така, какво мислите за тази статия? Според вас до какви последствия би могло да доведе непреднамереното междупланетно пренасяне на организми? Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Илон Мъск планира да въведе нова система за абонамент в Twitter
  2. Резултатът от делото на Тръмп срещу Twitter
  3. Tesla акциите на дъното с придобиването на Илон Мъск в Twitter
  4. Twitter придобива нова компания, за да подобри известията
  5. Производствените фабрики на Apple се затварят един по един заради Covid 19

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.