Маркетолозите искат да инжектират реклама в съня на човекаsan reklama marketolog

Възможно ли е да добавяте реклами към сънищата? Изследователите предупреждават, че някои компании трябва да работят върху това.

Изследователи и експерти по съня бият аларми за една зараждаща се маркетингова тактика: инжектиране на реклами в сънищата .

Трима изследователи от Харвард, Масачузетския технологичен институт и Университета в Монреал публикуваха статия за хакването на мечти в Aeon  и според скорошно проучване 77 процента от търговците казаха, че планират да използват Dreamtech реклама през следващите три години .

Екипът „ Множество маркетингови проучвания, заспивайте и променяйте поведението при закупуване чрез мечтите за пиратство и нови начини за ясно тестване “, написа той и каза: „ Мечти инжектиране на реклама с цел печалба -rü преди сън, за да повлияе на съдържание или стимули по време на представяне на сън – бързо се превръща в реалност .“

Двама от авторите на статията преди това са работили върху устройство на MIT, предназначено да комуникира със спящи субекти и дори да „хаква“ сънищата им, което им дава достоверност по темата.

Прочети Още: Експерти предупреждават за организми в космоса

Възможно ли е да се инжектира реклама в мечтите?

Това, което е особено тревожно, пишат изследователите, е, че различни реклами са адаптирани към сънищата. Например  , пивоварът на име Molson Coors се твърди, че е работил върху „мечтано потомство“ преди тазгодишния Super Bowl. 

Но това, което е интересно е, че учените заявиха, че Coors е използвал термина „ целенасочена инкубация на сънища “ в статия от 2020 г. , което означава, че рекламодателите наистина разглеждат академични изследвания за хакването на сънища.

Авторите на проучването също така твърдят, че Федералната търговска комисия, която регулира рекламите в САЩ, трябва да актуализира правилата срещу подсъзнателни съобщения в рекламите, за да забрани хакването на мечти .

Авторите казват, че е важно да се действа, преди да е станало твърде късно, защото докато инкубацията на сънища има практическа употреба, се смята, че технологичните компании я използват неправилно: часовници, носими устройства, приложения и други технологии, които проследяват съня ни.

Компаниите, участващи в сънищата, могат да започнат да продават тези данни за печалба или да използват тези инструменти, за да хакнат сънищата ни, докато спим.

Най-лошото е, че вероятно дори няма да си спомняте рекламите насън. Изследователите цитират проучване, което разглежда факта, че ежедневните пушачи бъркат лошите миризми с цигарения дим. Според проучването тези хора не могат да си спомнят да миришат на нещо.

Независимо от това, това е провокативно предупреждение и призив за регулиране на технологията, преди тя да е зряла.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.