Маркетолозите искат да инжектират реклама в съня на човекаsan reklama marketolog

Възможно ли е да добавяте реклами към сънищата? Изследователите предупреждават, че някои компании трябва да работят върху това.

Изследователи и експерти по съня бият аларми за една зараждаща се маркетингова тактика: инжектиране на реклами в сънищата .

Трима изследователи от Харвард, Масачузетския технологичен институт и Университета в Монреал публикуваха статия за хакването на мечти в Aeon  и според скорошно проучване 77 процента от търговците казаха, че планират да използват Dreamtech реклама през следващите три години .

Екипът „ Множество маркетингови проучвания, заспивайте и променяйте поведението при закупуване чрез мечтите за пиратство и нови начини за ясно тестване “, написа той и каза: „ Мечти инжектиране на реклама с цел печалба -rü преди сън, за да повлияе на съдържание или стимули по време на представяне на сън – бързо се превръща в реалност .“

Двама от авторите на статията преди това са работили върху устройство на MIT, предназначено да комуникира със спящи субекти и дори да „хаква“ сънищата им, което им дава достоверност по темата.

Прочети Още: Експерти предупреждават за организми в космоса

Възможно ли е да се инжектира реклама в мечтите?

Това, което е особено тревожно, пишат изследователите, е, че различни реклами са адаптирани към сънищата. Например  , пивоварът на име Molson Coors се твърди, че е работил върху „мечтано потомство“ преди тазгодишния Super Bowl. 

Но това, което е интересно е, че учените заявиха, че Coors е използвал термина „ целенасочена инкубация на сънища “ в статия от 2020 г. , което означава, че рекламодателите наистина разглеждат академични изследвания за хакването на сънища.

Авторите на проучването също така твърдят, че Федералната търговска комисия, която регулира рекламите в САЩ, трябва да актуализира правилата срещу подсъзнателни съобщения в рекламите, за да забрани хакването на мечти .

Авторите казват, че е важно да се действа, преди да е станало твърде късно, защото докато инкубацията на сънища има практическа употреба, се смята, че технологичните компании я използват неправилно: часовници, носими устройства, приложения и други технологии, които проследяват съня ни.

Компаниите, участващи в сънищата, могат да започнат да продават тези данни за печалба или да използват тези инструменти, за да хакнат сънищата ни, докато спим.

Най-лошото е, че вероятно дори няма да си спомняте рекламите насън. Изследователите цитират проучване, което разглежда факта, че ежедневните пушачи бъркат лошите миризми с цигарения дим. Според проучването тези хора не могат да си спомнят да миришат на нещо.

Независимо от това, това е провокативно предупреждение и призив за регулиране на технологията, преди тя да е зряла.

Подобни публикации

  1. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  2. Threads се развива: Налични са много нови функции
  3. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  4. Невероятна иновация от Google Translate
  5. Функцията за аудио и видео разговори идва в X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.