Маркетолозите искат да инжектират реклама в съня на човека

san reklama marketolog

Възможно ли е да добавяте реклами към сънищата? Изследователите предупреждават, че някои компании трябва да работят върху това.

Изследователи и експерти по съня бият аларми за една зараждаща се маркетингова тактика: инжектиране на реклами в сънищата .

Трима изследователи от Харвард, Масачузетския технологичен институт и Университета в Монреал публикуваха статия за хакването на мечти в Aeon  и според скорошно проучване 77 процента от търговците казаха, че планират да използват Dreamtech реклама през следващите три години .

Екипът „ Множество маркетингови проучвания, заспивайте и променяйте поведението при закупуване чрез мечтите за пиратство и нови начини за ясно тестване “, написа той и каза: „ Мечти инжектиране на реклама с цел печалба -rü преди сън, за да повлияе на съдържание или стимули по време на представяне на сън – бързо се превръща в реалност .“

Двама от авторите на статията преди това са работили върху устройство на MIT, предназначено да комуникира със спящи субекти и дори да „хаква“ сънищата им, което им дава достоверност по темата.

Прочети Още: Експерти предупреждават за организми в космоса

Възможно ли е да се инжектира реклама в мечтите?

Това, което е особено тревожно, пишат изследователите, е, че различни реклами са адаптирани към сънищата. Например  , пивоварът на име Molson Coors се твърди, че е работил върху „мечтано потомство“ преди тазгодишния Super Bowl. 

Но това, което е интересно е, че учените заявиха, че Coors е използвал термина „ целенасочена инкубация на сънища “ в статия от 2020 г. , което означава, че рекламодателите наистина разглеждат академични изследвания за хакването на сънища.

Авторите на проучването също така твърдят, че Федералната търговска комисия, която регулира рекламите в САЩ, трябва да актуализира правилата срещу подсъзнателни съобщения в рекламите, за да забрани хакването на мечти .

Авторите казват, че е важно да се действа, преди да е станало твърде късно, защото докато инкубацията на сънища има практическа употреба, се смята, че технологичните компании я използват неправилно: часовници, носими устройства, приложения и други технологии, които проследяват съня ни.

Компаниите, участващи в сънищата, могат да започнат да продават тези данни за печалба или да използват тези инструменти, за да хакнат сънищата ни, докато спим.

Най-лошото е, че вероятно дори няма да си спомняте рекламите насън. Изследователите цитират проучване, което разглежда факта, че ежедневните пушачи бъркат лошите миризми с цигарения дим. Според проучването тези хора не могат да си спомнят да миришат на нещо.

Независимо от това, това е провокативно предупреждение и призив за регулиране на технологията, преди тя да е зряла.

Подобни публикации

  1. Илон Мъск планира да въведе нова система за абонамент в Twitter
  2. Резултатът от делото на Тръмп срещу Twitter
  3. Tesla акциите на дъното с придобиването на Илон Мъск в Twitter
  4. Twitter придобива нова компания, за да подобри известията
  5. Производствените фабрики на Apple се затварят един по един заради Covid 19

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.