Нова технология, която намалява риска от пожар в електрическите превозни средстваПожарната Опасност В Електрическите Превозни Средства Приключва: Идва Нова Технология!

Нова технология, която намалява риска от пожар в електрическите превозни средства, е разработена в университета в Мериленд. Ето всички подробности за новината! Термичното бягство в литиево-йонните батерии е известно като ситуации, при които батерията прегрява и дори създава риск от пожар или експлозия. Тези ситуации могат да възникнат поради причини като презареждане, прекомерно разреждане, производствени дефекти или физическа повреда на батерията.

Тези проблеми могат да имат сериозни последици, особено при електрическите превозни средства. Проучване, проведено в Университета на Мериленд, предлага обещаващо решение за справяне с този проблем.

Изследователи от Университета в Мериленд са разработили нова технология за предотвратяване на топлинното бягство в литиево-йонните батерии.

Кога ще бъде на разположение?

risk ot zapalvane elektricheski koli Новата технология предотвратява образуването на тънки метални структури, наречени дендрити, в литиево-йонните батерии, което позволява производството на по-безопасни и високоенергийни батерии за съхранение.

Дендритите се определят като структури, образувани в резултат на движението на литиеви йони през батерията чрез създаване на директен мост между анода и катода.

Тези структури крият рискове, които могат да доведат до късо съединение и експлозии. Подходът на Университета в Мериленд ефективно потиска този растеж на дендрита, създавайки нова концепция за „мидълуер“ за твърдотелни батерии.

Докато тази нова технология осигурява решение на проблемите с безопасността на литиево-йонните батерии, тя също така позволява на електрическите превозни средства да съхраняват повече енергия. Твърдотелните батерии се считат за батериите на бъдещето с тяхната висока енергийна плътност и безопасност.

Напредналите производители на батерии планират да тестват тази нова технология и да я пуснат на пазара до 2026 г. Някои технически препятствия обаче все още трябва да бъдат преодолени. С преодоляването на тези препятствия капацитетът за безопасност и съхранение на енергия на електрическите превозни средства може да се увеличи значително. Имали ли сте такъв проблем? Можете да споделите мислите си за новата технология с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  2. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  3. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
  4. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане
  5. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.