Производствените фабрики на Apple се затварят един по един заради Covid 19apple zatvaryat fabrikata

Производствените заводи на Apple в Китай се затварят един по един поради нарастващите случаи на Covid 19 в страната. Глобалните проблеми с доставките може да са на хоризонта.

Строгите карантини Covid-19 в Китай засягат повече фабрики във веригата за доставки на Apple, включително основните производители на модели iPhone, iPad и MacBook.

В началото на април властите в градовете Шанхай и Куншан въведоха строги карантинни мерки в резултат на нарастващите случаи на Covid-19. Много от най-важните партньори на Apple във веригата за доставки се намират в този регион.

Прочети Още: Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive

Във вторник Pegatron, който сглобява около 20% до 30% от всички модели iPhone, заяви, че е спрял операциите в двете си фабрики в Шанхай и Куншан, за да спазва правителствените разпоредби. Тези две съоръжения са позиционирани като единствената производствена база на компанията. Компанията каза на Nikkei, че е в тесен контакт с клиенти и доставчици и се надява скоро да възобнови производството.

Apple води голяма битка с Covid 19 в производството

Quanta, най-големият договорен производител на лаптопи в света и партньор на MacBook, също заяви, че е спрял производството в ключов производствен обект от началото на април. Доставчикът на iPad на Apple Compal също обяви, че е преустановил дейността си във фабриката си в Куншан. Дейността на фабриката в Куншан е преустановена от 2 април и се очаква това решение да продължи до 12 април, в зависимост от ситуацията с вируса. Шанхай е регистрирал рекорден брой случаи на Covid-19 през последните дни.

Блокировките в ключови производствени мощности, заедно с настоящите проблеми и недостиг на чипове, тласкат глобалната верига за доставки в много трудни времена.

В туит в понеделник анализаторът Минг-Чи Куо каза, че производството може да не се възобнови до края на април или началото на май, но добави, че най-големият партньор на Apple, Foxconn, може да има достатъчно производствен капацитет, за да компенсира дефицита от загубата на Pegatron. Въпреки това, по-дълго от очакваното блокиране може да повлияе на доверието на потребителите и да навреди на процесите на доставка на устройства през втората половина на 2022 г.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.