Производствените фабрики на Apple се затварят един по един заради Covid 19apple zatvaryat fabrikata

Производствените заводи на Apple в Китай се затварят един по един поради нарастващите случаи на Covid 19 в страната. Глобалните проблеми с доставките може да са на хоризонта.

Строгите карантини Covid-19 в Китай засягат повече фабрики във веригата за доставки на Apple, включително основните производители на модели iPhone, iPad и MacBook.

В началото на април властите в градовете Шанхай и Куншан въведоха строги карантинни мерки в резултат на нарастващите случаи на Covid-19. Много от най-важните партньори на Apple във веригата за доставки се намират в този регион.

Прочети Още: Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrive

Във вторник Pegatron, който сглобява около 20% до 30% от всички модели iPhone, заяви, че е спрял операциите в двете си фабрики в Шанхай и Куншан, за да спазва правителствените разпоредби. Тези две съоръжения са позиционирани като единствената производствена база на компанията. Компанията каза на Nikkei, че е в тесен контакт с клиенти и доставчици и се надява скоро да възобнови производството.

Apple води голяма битка с Covid 19 в производството

Quanta, най-големият договорен производител на лаптопи в света и партньор на MacBook, също заяви, че е спрял производството в ключов производствен обект от началото на април. Доставчикът на iPad на Apple Compal също обяви, че е преустановил дейността си във фабриката си в Куншан. Дейността на фабриката в Куншан е преустановена от 2 април и се очаква това решение да продължи до 12 април, в зависимост от ситуацията с вируса. Шанхай е регистрирал рекорден брой случаи на Covid-19 през последните дни.

Блокировките в ключови производствени мощности, заедно с настоящите проблеми и недостиг на чипове, тласкат глобалната верига за доставки в много трудни времена.

В туит в понеделник анализаторът Минг-Чи Куо каза, че производството може да не се възобнови до края на април или началото на май, но добави, че най-големият партньор на Apple, Foxconn, може да има достатъчно производствен капацитет, за да компенсира дефицита от загубата на Pegatron. Въпреки това, по-дълго от очакваното блокиране може да повлияе на доверието на потребителите и да навреди на процесите на доставка на устройства през втората половина на 2022 г.

Подобни публикации

  1. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!
  2. OpenAI отложи GPT Store до 2024 г
  3. TikTok може да бъде забранен в Турция
  4. iPhone 15 Превъзхожда с Интелигентен Портрет
  5. Google започва да изтрива неактивни Gmail акаунти!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.