Новата актуализация на Windows 11 внася значителни промени в OneDrivewindows 11 onedrive

Услугата за съхранение в облак на Microsoft OneDrive вече не е самостоятелно приложение, но ще може да работи с локални услуги за съхранение.

Microsoft пусна нова версия на Windows 11, която осигурява по-тясна интеграция между своята услуга за съхранение в облак OneDrive и приложението File Explorer.

Достъпна за членове на програмата за ранен достъп, Build 22593 позволява на потребителите на Windows 11 да конфигурират OneDrive като папка по подразбиране на File Explorer за лесен достъп до документи и други файлове, съхранявани в облака. Въпреки че досега потребителите можеха да добавят папка OneDrive към лентата на задачите, File Explorer винаги се отваряше като страница, предназначена за бърз достъп до елементи, съхранявани на локалния твърд диск.

Прочети Още: Как да използвате Spotify безплатно?

В допълнение към новата страница на OneDrive, най-новата актуализация на Windows 11 поставя нова икона на OneDrive в горния десен ъгъл на прозореца на File Explorer. Щракването върху иконата отваря падащо меню, което показва информация за състоянието на OneDrive на потребителя, включително оставащ капацитет за съхранение и напредъка на синхронизирането на файлове. Менюто също така позволява на потребителя да стартира OneDrive в уеб браузъра и да промени настройките на акаунта.

Кога ще дойде новата фокусирана актуализация на OneDrive?windows 11 onedrive

Въпреки че не е гарантирано, че тези нови интеграции ще се превърнат в пълноценна публична актуализация на Windows 11, те служат на подобна цел с редица други промени, обявени наскоро от Microsoft, с акцент върху интегрирането на локални и облачни изживявания. Миналата седмица компанията пусна поредица от актуализации на Windows 365, които позволиха на потребителите безпроблемно да превключват между локални и облачни настолни компютри на Windows 11.

Не е ясно дали и кога тази нова актуализация, фокусирана върху OneDrive, ще бъде изпратена до всички потребители, но новите функции изглежда вече са спечелили благоразположението на потребителите, които често извършват транзакции, базирани на облак.

И така, какво мислите за тази актуализация? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Потребителите на Windows ще могат да пътуват във времето
  2. Shazam достигна функцията, която потребителите чакаха от години
  3. Проблем при VPN връзките спряха да работят в Microsoft Windows 11!
  4. Функция, която е налична в Google от години: достъпна за потребители на Microsoft!
  5. Приложения, които харчат най-много интернет

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.