Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителите

facebook i instagram

Гигантско твърдение: Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителите

В сайтовете, които посещавате във Facebook и Instagram, приложението активира специален код за проследяване на движенията ви. Ето подробностите!

Прочети Още: Електрическият камион на Tesla идва по-рано от очакваното

Ако посетите уебсайт, който виждате във Facebook и Instagram , може да сте забелязали, че сте пренасочени към специален браузър в приложението, а не към предпочитания от вас браузър. Изследователят Феликс Краузе откри, че тези браузъри инжектират javascript код във всеки посетен уебсайт, което позволява на основната Meta потенциално да ви проследява в уебсайтове.

Феликс Краузе обобщава разрешенията , които Meta вижда и има:

„Приложението Instagram инжектира код за проследяване във всеки показан уебсайт, включително при щракване върху реклами, което им позволява да проследяват всички потребителски взаимодействия като всеки докоснат бутон и връзка, избор на текст, екранни снимки, адреси, кредитни карти и дори всяко въвеждане на формуляр като пароли.“

Meta може да се изправи пред значителни санкции

Изследването му се фокусира върху iOS версиите на Facebook и Instagram. Това е важно, защото Apple позволява на потребителите да активират наблюдение на приложения или да излязат от приложението при първото отваряне на приложение чрез App Tracking Transparency (ATT), въведено в iOS 14.5.

Meta каза, че инжектираният проследяващ код съответства на предпочитанията на потребителите в ATT. „ Кодът ни позволява да събираме потребителски данни, преди да ги използваме за целенасочена реклама или измервателни цели “, каза говорител пред The ​​Guardian. Краузе също каза, че подходът, използван от браузърите в приложенията на Instagram и Facebook, „работи за всеки уебсайт, криптиран или не. “

И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Не мога да вляза в Instagram Грешка и решения
  2. Не мога да се свържа с интернет, въпреки че имам интернет
  3. Нови функции, добавени към груповите видео разговори в Whatsapp
  4. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  5. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.