Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителитеfacebook i instagram

Гигантско твърдение: Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителите

В сайтовете, които посещавате във Facebook и Instagram, приложението активира специален код за проследяване на движенията ви. Ето подробностите!

Прочети Още: Електрическият камион на Tesla идва по-рано от очакваното

Ако посетите уебсайт, който виждате във Facebook и Instagram , може да сте забелязали, че сте пренасочени към специален браузър в приложението, а не към предпочитания от вас браузър. Изследователят Феликс Краузе откри, че тези браузъри инжектират javascript код във всеки посетен уебсайт, което позволява на основната Meta потенциално да ви проследява в уебсайтове.

Феликс Краузе обобщава разрешенията , които Meta вижда и има:

„Приложението Instagram инжектира код за проследяване във всеки показан уебсайт, включително при щракване върху реклами, което им позволява да проследяват всички потребителски взаимодействия като всеки докоснат бутон и връзка, избор на текст, екранни снимки, адреси, кредитни карти и дори всяко въвеждане на формуляр като пароли.“

Meta може да се изправи пред значителни санкции

Изследването му се фокусира върху iOS версиите на Facebook и Instagram. Това е важно, защото Apple позволява на потребителите да активират наблюдение на приложения или да излязат от приложението при първото отваряне на приложение чрез App Tracking Transparency (ATT), въведено в iOS 14.5.

Meta каза, че инжектираният проследяващ код съответства на предпочитанията на потребителите в ATT. „ Кодът ни позволява да събираме потребителски данни, преди да ги използваме за целенасочена реклама или измервателни цели “, каза говорител пред The ​​Guardian. Краузе също каза, че подходът, използван от браузърите в приложенията на Instagram и Facebook, „работи за всеки уебсайт, криптиран или не. “

И така, какво мислите по тази тема? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Издаден отчет за прозрачност на App Store
  2. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
  3. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
  4. Какво е Google Bard? Как да използвам?
  5. Tinder актуализира своите насоки на общността

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.