Hyundai инвестира 400 милиона долара в изкуствен интелект

След като купи известната компания за роботика Boston Dynamics през 2020 г., Hyundai ще инвестира 400 милиона долара в изкуствен интелект и роботика. Ето подробностите!

Boston Dynamics , която си направи име за кратко време благодарение на успешните роботи, които произвеждаше , беше закупена от Hyundai за приблизително 1 милиард долара. Базираната в Южна Корея автомобилна компания, която запази мълчание след придобиването, най-накрая предприе офанзива.

Прочети Още: Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителите

Тази сутрин беше обявено, че Boston Dynamics Artificial Intelligence Institute ще бъде създаден , за да подобри работата на компанията в областта на роботиката. Boston Dynamics, със седалище в Кеймбридж, ще работи върху нови проекти както в роботиката, така и в областта на изкуствения интелект , благодарение на инвестициите на Hyundai.hyundai izkustven intelekt

Инвестиция от 400 милиона долара от Hyundai в изкуствен интелект и роботика!

Известна най-вече с това, че е автомобилна компания, опитът на Hyundai да придобие Boston Dynamics през 2020 г. обърка мнозина. Освен комерсиализирането на кучето-робот Spot на компанията и пускането на демонстрации на научна фантастика на събитието CES , влиянието на Hyundai не се наблюдава през последните години. Но компанията, която искаше да промени тази ситуация, отдели повече от 400 милиона долара за създаването на института за изкуствен интелект .

През последните години някои марки в автомобилната индустрия увеличават инвестициите си в роботика и изкуствен интелект. Ford , известната автомобилна марка на Америка, има собствен изследователски център за роботика , който е създал в сътрудничество с Университета на Мичиган, подобно на Hyundai . След обявяването на новото си съоръжение, Hyundai, който отвори много обяви за работа по целия свят, очаква изследователи, инженери и техници, специализирани в роботиката, в новия си институт за изкуствен интелект.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.