Hyundai инвестира 400 милиона долара в изкуствен интелектСлед като купи известната компания за роботика Boston Dynamics през 2020 г., Hyundai ще инвестира 400 милиона долара в изкуствен интелект и роботика. Ето подробностите!

Boston Dynamics , която си направи име за кратко време благодарение на успешните роботи, които произвеждаше , беше закупена от Hyundai за приблизително 1 милиард долара. Базираната в Южна Корея автомобилна компания, която запази мълчание след придобиването, най-накрая предприе офанзива.

Прочети Още: Facebook и Instagram имат достъп до движенията на потребителите

Тази сутрин беше обявено, че Boston Dynamics Artificial Intelligence Institute ще бъде създаден , за да подобри работата на компанията в областта на роботиката. Boston Dynamics, със седалище в Кеймбридж, ще работи върху нови проекти както в роботиката, така и в областта на изкуствения интелект , благодарение на инвестициите на Hyundai.hyundai izkustven intelekt

Инвестиция от 400 милиона долара от Hyundai в изкуствен интелект и роботика!

Известна най-вече с това, че е автомобилна компания, опитът на Hyundai да придобие Boston Dynamics през 2020 г. обърка мнозина. Освен комерсиализирането на кучето-робот Spot на компанията и пускането на демонстрации на научна фантастика на събитието CES , влиянието на Hyundai не се наблюдава през последните години. Но компанията, която искаше да промени тази ситуация, отдели повече от 400 милиона долара за създаването на института за изкуствен интелект .

През последните години някои марки в автомобилната индустрия увеличават инвестициите си в роботика и изкуствен интелект. Ford , известната автомобилна марка на Америка, има собствен изследователски център за роботика , който е създал в сътрудничество с Университета на Мичиган, подобно на Hyundai . След обявяването на новото си съоръжение, Hyundai, който отвори много обяви за работа по целия свят, очаква изследователи, инженери и техници, специализирани в роботиката, в новия си институт за изкуствен интелект.

Подобни публикации

  1. Почистването на дома вече се превръща в забавление с LG
  2. Нова актуализация за Google Bard 2023
  3. Обявени нови функции на Android 2023
  4. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
  5. Дизайн на iPhone 16 Ultra

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.