Електрическият камион на Tesla идва по-рано от очакванотоelektricheski kamion tesla

Датата, на която електрическият камион на Tesla, върху който той работи от дълго време, ще бъде по пътищата, обяви Илон Мъск. Ето подробностите!

Шефът на Tesla Илон Мъск каза, че версията с пробег от 500 мили на изцяло електрическия камион на компанията ще започне да се доставя преди края на тази година. Тази нова дата е значително по-ранна от очакваното , след като главният изпълнителен директор каза през януари, че компанията няма да представи нови превозни средства тази година и че камионът ще бъде по пътищата през 2023 г.

Прочети Още: Изкуственият интелект открива аномалия в космоса

Мъск сподели развитието в туит в сряда, 10 август. Туитът също така включва потвърждение, че дългоочакваният Cybertruck на Tesla планира да излезе по пътищата през 2023 г.

Заинтересованите купувачи на камиона на Tesla, включително марки като Walmart, FedEx, DHL, United Parcel Service, Anheuser и Busch, трябваше да проявят голямо търпение , тъй като камионът клас 8 на автомобилния производител претърпя поредица от закъснения.tesla elektricheski kamion

Tesla прави последна подготовка за своя електрически камион

Този нов камион от Tesla има елегантен дизайн и може да спринтира от нула до 60 мили в час за 20 секунди , когато е натоварен до максимално брутно тегло на превозното средство от 80 000 паунда . Той също така разполага с четири независими мотора за максимална мощност и ускорение, осигурявайки ниски разходи за енергия на миля, казва Tesla.

През 2019 г. прототип на камиона беше видян да превозва нови автомобили по магистрала в Калифорния в нещо, което изглежда е ранен пътен тест, а миналата година автомобилният производител пусна видео, показващо камиона в действие на тестова писта близо до завода му във Фримонт, Калифорния .

Освен версията с пробег от 500 мили, Tesla ще пусне друг камион с пробег от 300 мили. Базовата цена на първия се очаква да бъде 180 000 долара , а на втория – 150 000 долара .

Подобни публикации

  1. Microsoft изключва Cortana
  2. Instagram обяснява как работи неговият алгоритъм за класиране
  3. Сайтът за разработка на торенти RARBG е затворен
  4. Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект
  5. Sony работи върху модел на сгъваем смартфон

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.