Facebook нарушава мълчанието си срещу скандалните думи на Байдънfacebook biden skandal

Отмъщение във Facebook за скандалните забележки на Байдън. Байдън твърди, че хората са загинали заради Facebook.

Facebook отговори на скандалните думи на Байдън . Джо Байдън каза, че невярна информация за ваксини в платформи като Facebook „убива хората“. Facebook отговори на думите на американския президент Джо Байдън, като изрази, че е изградил страхотна стена срещу ваксината на своите платформи за социални медии.

Президентът Джо Байдън заяви в изявление в петък, като му позволи да разпространява дезинформация за ваксината на социалните медийни платформи като Facebook, „които убиват хора“, каза той.

Гай Росен , вицепрезидент по сигурността във Facebook , публикува изявлението на компанията по въпроса в публикация в блог в събота  . “ Факт е, че приемането на ваксини се е увеличило сред потребителите на Facebook в САЩ. Тези и други факти разказват съвсем различна история, отколкото администрацията предлага през последните дни“, каза той.

Прочети Още:

До края на седмицата три игри ще могат да се играят на Xbox

Facebook отговори на скандалните думи на Байдън

Росен каза, че Facebook работи с Университета Карнеги Мелън и Университета на Мериленд от април 2020 г. за проучване на потребителите си и са анализирали събраните до момента 70 милиона отговора. „За хората във Facebook колебливостта на ваксините е намаляла с 50% и те приемат все повече и повече ваксини всеки ден“, каза той.

Росен също оцени целта на Байдън да ваксинира 70% от възрастните американци до 4 юли: “ Данните показват, че 85% от потребителите на Facebook в САЩ са ваксинирани или искат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Целта на президента Байдън беше да получи 70 % от американците, ваксинирани до 4 юли. Facebook не е причината тази цел да бъде пропусната . “ (Не забравяйте, че 56% от възрастните в САЩ са ваксинирани).

Facebook по-рано заяви, че администрацията на Байдън ги е използвала като „изкупителни жертви“. В публикацията си в блога Розен очерта различните инициативи за проваксина, предприети от Facebook, включително въвеждане на специфични правила относно дезинформацията на ваксините и разкриването на изскачащи ваксини.

Докато прякото въздействие на дезинформацията на ваксините е трудно да се определи количествено, Цифровият център за борба с омразата (CCDH) публикува доклад, показващ, че дезинформацията срещу ваксини се разпространява само от дузина акаунти . Според CCDH тези дванадесет акаунта засягат 59 милиона души по целия свят, като Facebook представлява най-голямата част от него.

Изпълнителният директор на CCDH Имран Ахмед заяви, че за да разсее правилно дезинформацията за ваксината, Facebook трябва напълно да изтрие хората, които разпространяват дезинформация от платформата.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.