Франция ще използва изкуствен интелект за сигурност на Олимпиадатаfransa olimpiyada izkustven intelekt

Франция ще използва изкуствен интелект за сигурност на Олимпиадата

Стана ясно, че Франция ще получи помощ от изкуствен интелект, за да гарантира сигурността на Олимпиадата през 2024 г., която ще се проведе догодина. Ето подробностите! Въпреки че подпомогнатата с изкуствен интелект система за наблюдение на граждани, разпространена в огромната мрежа от камери в Китай, често е критикувана от западните държави, този път можем да видим подобно приложение във Франция. Подготвяйки се за Олимпийските игри през 2024 г., Франция планира да приеме от парламента законопроекта за система за сигурност, подпомагана от изкуствен интелект.

Законопроектът, който се планира да бъде обсъден следващата седмица, включва член, който включва откриването на „ненормални“ граждани с помощта на изкуствен интелект. Въпреки че тази ситуация беше остро критикувана от леви организации и партии, френското правителство изглежда доста категорично по отношение на законопроекта.

Влезе в Dystopia във Франция

Въпреки че се твърди, че системата за наблюдение на гражданите, която се използва активно в Китай днес, намалява нивото на престъпността чрез откриване на престъпници и подозрително поведение до известна степен, всъщност зад тази технология се крие сериозно нарушение на човешките права. Изкуственият интелект, който нарушава неприкосновеността на личния живот и обработва данните на гражданите без тяхното съгласие, може да бъде използван от китайското правителство за маркиране на дисиденти.

Въпреки че се твърди, че изкуственият интелект, който се иска да бъде тестван по повод Олимпиадата във Франция през 2024 г., няма такава функция, левите партии в парламента са категорично против законопроекта. Системата за наблюдение, която е предназначена за използване в райони, където човешката дейност е интензивна, особено в търговски центрове, спортни и културни събития, се разглежда като система срещу правото на хората да се събират и демонстрират свободно.

Със системата, която се планира да влезе в сила на 31 декември 2024 г., западна страна, различна от Русия, ще започне да използва цялостна система за наблюдение, поддържана от разпознаване на лица, за първи път.

Подобни публикации

  1. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  2. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  3. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  4. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  5. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.