Функцията против проследяване в Appleapple google protiv prosledyavane

Нов ход в сътрудничеството между Apple и Google: Работим върху функцията против проследяване!

Apple работи върху нова функция за сигурност на потребителите. Какво ще предложи тази функция в бета версията 17.5? Ето подробностите! Новите версии на iOS на Apple стават достъпни с нови актуализации всеки ден. Освен функционални подобрения, се виждат и нови емотикони или промени в дизайна.

Сега новата бета версия на iOS 17.5 включва код, който се отнася до разширяването на мерките против проследяване за AirTags и други устройства за проследяване.

Apple и Google повишават сигурността на потребителите

Тази система, която беше обявена за първи път на 23 май, е разработена в сътрудничество между Apple и Google. Обикновено Google планираше да пусне функцията Find My Device през лятото на 2023 г., но беше отложено, докато Apple внедри неизвестни предупреждения за проследяване.

Сега Apple пусна бета тестови версии на предстоящия iOS 17.5. Текстът в кода показва нов сигнал, който може да се покаже на потребителите в приложението Find My.apple google protiv prosledyavane

Предупреждението, забелязано от 9to5mac, изглежда гласи : „Този ​​елемент не е одобрен от мрежата Apple Find My. Можете да деактивирате този елемент и да спрете да споделяте местоположението му със собственика му.

Приложението Find My потенциално може да деактивира измамен AirTag. Потребителите евентуално могат да използват серийния номер, за да блокират конкретен AirTag, предотвратявайки използването му за целите на проследяване.

Функцията вероятно ще бъде по-проста, отколкото звучи. Основното предупредително съобщение продължава, както следва:

„За да деактивирате това проследяване, следвайте инструкциите, предоставени от производителя на този артикул на уебсайт.“

Apple продължава да работи върху тази функция, но тя все още не работи в iOS 17.5 beta. Въпреки че се очаква да бъде пуснат скоро, точна дата на пускане не е посочена.

Подобни публикации

  1. Характеристиките на модела Xiaoxin Pad Pro 12.7
  2. Мощен процесор, 50 мегапикселова предна камера и още!
  3. Xiaomi Pad 7 Series Характеристики, цена и дата на излизане
  4. Характеристики на Vivo iQOO Z9 Lite
  5. OnePlus ще получи 6 години поддръжка на актуализации!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.