Гейтс и Безос са инвестирали за ЕПС

bezos gates investirane na elektricheski koli

Безос и Гейтс инвестират в проучване на метали на електрически превозни средства

Гейтс и Безос са инвестирали в метал за електрически превозни средства. Джеф Безос и Бил Гейтс станаха привърженици на проучващия стартъп KoBold Metals.

Инвестиране в метални електрически превозни средства от Гейтс и Безос. Бил Гейтс и Джеф Безос инвестират във фирма, наречена KoBold. Изпълнителният директор на KoBold заяви, че ще търси метали, използвани в електрическите автомобили, като част от новото партньорство с BHP.

Бил Гейтс и Джеф Безос на инициатива, подкрепена от изкуствен интелект, в сътрудничество с втората по големина в света минна група за търсене на метали, използвани в електрически превозни средства направени.

Изпълнителният директор на KoBold Кърт заяви в интервю за House Insider, че KoBold Metals и BHP ще търсят литий, никел, кобалт и мед в Австралия. 

Хаус заяви, че тригодишното партньорство на KoBold и BHP може да помогне за доставката на никел, използван в превозните средства на Tesla. През юли BHP подписа споразумение с Tesla за доставка на никел на електрическите батерии на автомобилния производител.

Прочети Още: Пиратска Игра И Пиратска Софтуерна Заплаха На Най -Високо Ниво!

Добавяйки, че целта на KoBold е да помогне на цялата индустрия на електрически превозни средства (EV), House добави: “ Ако изследваме заедно никел и кобалт, в крайна сметка тези доставки в крайна сметка ще бъдат част от тази сделка. По този начин лесно можем да допринесем към бъдещето. Tesla е страхотна компания. „Компанията няма проблеми с това и е лидер на пазара на електрически превозни средства .“ казах.tesla eps

Инвестиране в метални електрически превозни средства от Гейтс и Безос

KoBold, частна компания за проучване на минерали, базирана в Силиконовата долина, използва изкуствен интелект за събиране на данни къде да се пробиват суровини, използвани в електрически превозни средства.

Хаус не даде точна цифра за това колко компании ще похарчат за проекта, но заяви, че ще похарчат десетки милиони долари през следващите две години .

Хаус каза, че експедициите ще започнат в западна Австралия, която обхваща площ от половин милион квадратни километра. Изпълнителният директор на KoBold заяви, че компаниите са избрали специално Австралия, тъй като страната разполага с правилните материали, висока работна сила и екологични стандарти, необходими за електрическите превозни средства.

Основните инвеститори на KoBold са Breakthrough Energy Ventures, фонд за климата и технологиите, финансиран от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс , основателя на Amazon Джеф Безос и основателя на Bloomberg Майкъл Блумбърг .

Хаус каза, че Гейтс и Безос са повлияли върху търсенето на метали в електрическите превозни средства, но не могат да разкрият колко пари фонда на Гейтс е вложил в проекта.

Други инвеститори на KoBold са известната фирма от Силиконовата долина Andreessen Horowitz и норвежката държавна енергийна компания Equinor.

Подобни публикации

  1. Представен е електрически микробус на Volkswagen ID Buzz от 2024 г.!
  2. Американската компания Cruise пуска таксита-роботи!
  3. Сега всеки модел на Opel ще има електрическа версия!
  4. Забележително изявление за електрически автомобил от Nissan, Renault и Mitsubishi!
  5. Публикувано е видео на домашен автомобил с ново лого

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.