Гейтс и Безос са инвестирали за ЕПС

bezos gates investirane na elektricheski koli

Безос и Гейтс инвестират в проучване на метали на електрически превозни средства

Гейтс и Безос са инвестирали в метал за електрически превозни средства. Джеф Безос и Бил Гейтс станаха привърженици на проучващия стартъп KoBold Metals.

Инвестиране в метални електрически превозни средства от Гейтс и Безос. Бил Гейтс и Джеф Безос инвестират във фирма, наречена KoBold. Изпълнителният директор на KoBold заяви, че ще търси метали, използвани в електрическите автомобили, като част от новото партньорство с BHP.

Бил Гейтс и Джеф Безос на инициатива, подкрепена от изкуствен интелект, в сътрудничество с втората по големина в света минна група за търсене на метали, използвани в електрически превозни средства направени.

Изпълнителният директор на KoBold Кърт заяви в интервю за House Insider, че KoBold Metals и BHP ще търсят литий, никел, кобалт и мед в Австралия. 

Хаус заяви, че тригодишното партньорство на KoBold и BHP може да помогне за доставката на никел, използван в превозните средства на Tesla. През юли BHP подписа споразумение с Tesla за доставка на никел на електрическите батерии на автомобилния производител.

Прочети Още: Пиратска Игра И Пиратска Софтуерна Заплаха На Най -Високо Ниво!

Добавяйки, че целта на KoBold е да помогне на цялата индустрия на електрически превозни средства (EV), House добави: “ Ако изследваме заедно никел и кобалт, в крайна сметка тези доставки в крайна сметка ще бъдат част от тази сделка. По този начин лесно можем да допринесем към бъдещето. Tesla е страхотна компания. „Компанията няма проблеми с това и е лидер на пазара на електрически превозни средства .“ казах.tesla eps

Инвестиране в метални електрически превозни средства от Гейтс и Безос

KoBold, частна компания за проучване на минерали, базирана в Силиконовата долина, използва изкуствен интелект за събиране на данни къде да се пробиват суровини, използвани в електрически превозни средства.

Хаус не даде точна цифра за това колко компании ще похарчат за проекта, но заяви, че ще похарчат десетки милиони долари през следващите две години .

Хаус каза, че експедициите ще започнат в западна Австралия, която обхваща площ от половин милион квадратни километра. Изпълнителният директор на KoBold заяви, че компаниите са избрали специално Австралия, тъй като страната разполага с правилните материали, висока работна сила и екологични стандарти, необходими за електрическите превозни средства.

Основните инвеститори на KoBold са Breakthrough Energy Ventures, фонд за климата и технологиите, финансиран от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс , основателя на Amazon Джеф Безос и основателя на Bloomberg Майкъл Блумбърг .

Хаус каза, че Гейтс и Безос са повлияли върху търсенето на метали в електрическите превозни средства, но не могат да разкрият колко пари фонда на Гейтс е вложил в проекта.

Други инвеститори на KoBold са известната фирма от Силиконовата долина Andreessen Horowitz и норвежката държавна енергийна компания Equinor.

Подобни публикации

  1. Кога ще бъде представен първият автомобил Xiaomi
  2. Автономно шофиране от Tesla FSD 10.12
  3. Намаляването на SCT идва при електрическите автомобили
  4. Обявихме партньорството на Audi и Apple Music
  5. Представен е електрически микробус на Volkswagen ID Buzz от 2024 г.!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.