Пиратска Игра И Пиратска Софтуерна Заплаха На Най -Високо Ниво!piratska igra szlonameten software

Пиратска игра и пиратска софтуерна заплаха на най – високо ниво!

Тези, които изтеглят пиратски игри и пиратски софтуер, са в опасност! Според информацията, споделена от Kaspersky, хакерите достигат до играчи с warez съдържание.

Хората, които изтеглят пиратски игри и пиратски софтуер и намират тези игри и софтуер с търсачки, сега са под голяма заплаха. С нова злонамерена кампания, открита от Kaspersky, хакерите, насочени към компютърни геймъри, започнаха да провеждат кампании, насочени към геймърите, които прибягват до търсачката, за да изтеглят безплатни видео игри.

От конзоли от следващо поколение до базирани на браузър игри и мобилни игри, има повече възможности за игри от всякога, но търсенето на компютърни игри все още остава. Някои компютърни геймъри искат да намерят и изтеглят напукани версии на видео игри и да ги играят безплатно.

Прочети Още: EFootball PES 2021 Счупи Рекорд За Изтегляне На Мобилни Устройства

Въпреки че геймърите искат да реализират мечтата си да изтеглят безплатно компютърни игри, с новата кампания, която компютърните игри са насочени към играчите, изтеглените видео игри не са злонамерен софтуер. Хакерите инсталират злонамерен софтуер, за да проникнат в устройствата на играчите.

Киберпрестъпниците понякога стигат дотам, че създават уебсайтове, разработени за разпространение на този вид зловреден софтуер, както в последната кампания, открита от Kaspersky.

Защо е опасно да изтегляте пиратски игри и пиратски софтуер?

Изследователи от Kaspersky установиха, че през април 2021 г. стартира голяма и добре координирана кампания за тайно разпространение и стартиране на злонамерена програма, наречена Swarez.

Софтуерът, използван във въпросната кампания, беше изтеглен на играчите чрез десетки фалшиви уебсайтове. Тези уебсайтове съдържат зловреден софтуер, представен под прикритието на различен софтуер, включително защита срещу злонамерен софтуер (антивирус), редактиране на снимки или видео и 15 популярни компютърни игри, според Kaspersky. Въпреки че много потребители смятат, че са изтеглили въпросния софтуер или игра, те всъщност са изтеглили зловредния софтуер на компютъра си.

Според изследователи потребители от 45 различни държави са били атакувани със софтуер, изтеглен като част от тази кампания. Потребителите изтеглиха текстов документ, съдържащ ключа за защитения с парола ZIP файл след поредица от пренасочвания от уеб сайта на warez. Процесът на инсталиране беше сложен по начин, който накара потребителите да мислят, че видеоиграта, която търсят, е инсталирана.

Това, което потребителите действително са изтеглили, е Swarez, а не видео игра. Това декриптирано и стартирано многофункционално, гъвкаво, конфигурируемо платено софтуер против кражба Taurus Trojan-Stealer.

Изследователят по сигурността на Kaspersky Антон В. Иванов използва следните твърдения за кампанията за злонамерен софтуер:

„Нашите устройства съдържат по -ценна информация за нашата идентичност и финанси от всякога. Ето защо те се превръщат в крайна цел за различни киберпрестъпници. Кампанията Swarez демонстрира, че подвеждането на потребителите да инсталират софтуер от неизвестен източник все още е ефективен начин за заразяване техните устройства със злонамерен софтуер. Киберпрестъпниците инвестират в създаването на по -сложни сценарии, за да убедят потребителите, че това, което инсталират, не е злонамерен софтуер. За да избегнат заплахи като тези, потребителите трябва да продължат да изтеглят софтуер от надеждни и официални източници, тъй като в края на на ден цената на грешка може да бъде много висока. много по -висока от цената на играта или софтуера. „

Каква информация е била открадната от пиратски игри или изтегляния на пиратски софтуер?

 • Бисквитки
 • Информация за крипто портфейли
 • Запазени пароли
 • Данни за автоматично попълване
 • Цялата информация на екрана на потребителя благодарение на функцията за екранна снимка.
 • Информация за файлове във формат TXT

Как да се предпазите от кампании за злонамерен софтуер?

Съветите на Kaspersky към потребителите да стоят настрана от кампаниите за злонамерен софтуер включват:

 • Не изтегляйте пиратски игри, пиратски софтуер и друго незаконно съдържание.
 • Активирайте двуфакторното удостоверяване.
 • Винаги проверявайте URL адреса на уебсайта, когато пазарувате онлайн. Уверете се, че е оригинален.
 • Поддържайте актуален софтуер, програми и операционна система за сигурност.
 • Не щраквайте върху всеки уебсайт, показан в резултатите от търсенето, дори ако кликнете върху тези сайтове, внимавайте да се придържате към първия елемент и да напуснете уебсайта веднага щом уебсайтът започне да изглежда подозрителен.
 • Използвайте софтуер като Kaspersky Total Security, който е съвместим със Steam и друг софтуер.

Подобни публикации

 1. Голяма уязвимост в TikTok Внимавайте
 2. Потребители на Mac, пазете се от този вирус!
 3. Методи за кражба на акаунт в WhatsApp: Пазете се от тях!
 4. Потребителите на Microsoft Пазете се от това офис приложение
 5. Безопасен ли е изкуственият интелект?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.