Google е обвинен, че плаща на служителите си ниски заплатиgoogle niski zaplati

Служителите на Google са изправени пред шока от ниското заплащане. Оказа се, че временните работници на компанията са получавали по -малко заплати за две години.

Възможно ли е Google да подплаща служителите си ? Твърди се, че американският технологичен гигант е подплатил хиляди временни работници от 2019 г. насам.

Ново проучване на The Guardian подробно описва отношението на Google към временните работници, според което Google незаконно е подплатил хиляди временни работници в десетки страни и е забавил фиксирането на размера на заплатите за повече от две години, докато се опитва да прикрие проблема.

Прочети Още: Microsoft ще намали 99,8% грешка в синия екран с Windows 11

Google наема много временни работници за различни цели в своята технологична империя и много страни във Великобритания, Европа и Азия имат закони, задължаващи тези работници да получават същите заплати като обикновените работници. В доклада на Guardian се казва, че Google не е направил това и че компанията ще проведе разследване, след като признае грешките и се свърже с Guardian.

Guardian каза, че Google е видял документи, които показват, че е знаел за проблема от 2019 г. и вместо да коригира грешките, компанията е прекарала повече от две години, заобикаляйки своите служители, като се позовава на опасенията за нарастващите разходи. 

Спиро Карецос, който отговаря за временните служители на Google, каза пред Guardian:

„Въпреки че екипът не е увеличил критериите за референтни показатели от няколко години, действителните нива на заплатите за временния персонал са се увеличили многократно през този период. Повечето временни служители са получавали значително по -високи заплати от базовите ставки.

Очевидно е обаче, че този процес не се осъществява в съответствие с високите стандарти, които сме приели като компания. Ние провеждаме задълбочен преглед и се ангажираме да идентифицираме и отстраним всички несъответствия в плащанията, които екипът все още не е отстранил, и ще прегледаме нашите практики за съответствие в тази област. Накратко, ще разберем какво се обърка тук, защо се е случило и ще го поправим. „

Шок с ниски заплати за служителите на Google

Въпреки че Google е известен със своите пищни кампуси и щедри предимства за служители на пълен работен ден, той също така наема временно наети служители от втора степен.

В доклада се посочва, че компанията е показала, че има повече от 1000 временни служители в страни със закони за равенство в заплащането. Поради „временния“ характер на временните работници, ниските заплати могат да се изплащат за две години. Бележката, включена в доклада, показва, че засегнатите служители са получавали 12% и 50% по -малко, отколкото е трябвало да бъдат.

Bloomberg подробно описва използването на временни служители от Google през 2018 г .: “ Те обслужват храна и чистят офиси. Те пишат код, управляват обаждания за продажби, набират персонал, гледат видеоклипове в YouTube, тестват самоуправляващи се автомобили и дори управляват цели екипи. „

Подобни публикации

  1. Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!
  2. Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!
  3. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  4. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  5. Threads се развива: Налични са много нови функции

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.