Google е обвинен, че плаща на служителите си ниски заплатиgoogle niski zaplati

Служителите на Google са изправени пред шока от ниското заплащане. Оказа се, че временните работници на компанията са получавали по -малко заплати за две години.

Възможно ли е Google да подплаща служителите си ? Твърди се, че американският технологичен гигант е подплатил хиляди временни работници от 2019 г. насам.

Ново проучване на The Guardian подробно описва отношението на Google към временните работници, според което Google незаконно е подплатил хиляди временни работници в десетки страни и е забавил фиксирането на размера на заплатите за повече от две години, докато се опитва да прикрие проблема.

Прочети Още: Microsoft ще намали 99,8% грешка в синия екран с Windows 11

Google наема много временни работници за различни цели в своята технологична империя и много страни във Великобритания, Европа и Азия имат закони, задължаващи тези работници да получават същите заплати като обикновените работници. В доклада на Guardian се казва, че Google не е направил това и че компанията ще проведе разследване, след като признае грешките и се свърже с Guardian.

Guardian каза, че Google е видял документи, които показват, че е знаел за проблема от 2019 г. и вместо да коригира грешките, компанията е прекарала повече от две години, заобикаляйки своите служители, като се позовава на опасенията за нарастващите разходи. 

Спиро Карецос, който отговаря за временните служители на Google, каза пред Guardian:

„Въпреки че екипът не е увеличил критериите за референтни показатели от няколко години, действителните нива на заплатите за временния персонал са се увеличили многократно през този период. Повечето временни служители са получавали значително по -високи заплати от базовите ставки.

Очевидно е обаче, че този процес не се осъществява в съответствие с високите стандарти, които сме приели като компания. Ние провеждаме задълбочен преглед и се ангажираме да идентифицираме и отстраним всички несъответствия в плащанията, които екипът все още не е отстранил, и ще прегледаме нашите практики за съответствие в тази област. Накратко, ще разберем какво се обърка тук, защо се е случило и ще го поправим. „

Шок с ниски заплати за служителите на Google

Въпреки че Google е известен със своите пищни кампуси и щедри предимства за служители на пълен работен ден, той също така наема временно наети служители от втора степен.

В доклада се посочва, че компанията е показала, че има повече от 1000 временни служители в страни със закони за равенство в заплащането. Поради „временния“ характер на временните работници, ниските заплати могат да се изплащат за две години. Бележката, включена в доклада, показва, че засегнатите служители са получавали 12% и 50% по -малко, отколкото е трябвало да бъдат.

Bloomberg подробно описва използването на временни служители от Google през 2018 г .: “ Те обслужват храна и чистят офиси. Те пишат код, управляват обаждания за продажби, набират персонал, гледат видеоклипове в YouTube, тестват самоуправляващи се автомобили и дори управляват цели екипи. „

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.