Google ще може да намира граматически грешки в търсенията!google shte nameri gramaticheskite greshki

Google ще може да намира граматически грешки в търсенията!

Google въвежда нова функция, която може да коригира граматическите грешки на текстове, въведени в лентата за търсене. И така, как ще направи това? Ето подробностите! Напоследък компаниите се опитват да създават по-всеобхватни произведения с подкрепата на изкуствения интелект. По-специално, компании като Microsoft, Apple, Tesla се възползват много от благословиите на изкуствения интелект. Google е сред тези компании.

Започвайки да работи с изкуствен интелект, Google вече ще може да намира грешки, като изучава граматическите правила. В новата си актуализация той ще показва на потребителите местата, които не отговарят на граматическите правила в изреченията, въведени в лентата за търсене.

На какви езици ще работи?

Тази нова функция на Google засега е достъпна само на английски език. Въпреки това се очаква да се използва на много езици в близко бъдеще. Ще има функция за модериране, така че потребителите да могат да проверяват английския текст в лентата за търсене за граматика. Например, за да намерите граматически грешки в изречение, ще бъде достатъчно да натиснете бутона „Проверка на граматиката“.

Ако въведеното изречение е правилно, ще се появи зелена отметка. Ако въведената фраза не отговаря на граматическите правила, Google ще пренапише текста. За по-лесно разбиране той ще подчертае промените, които е направил.

Google ще може да коригира правописни грешки, както и граматически грешки. Точно както в Google Translate, потребителите ще могат да копират коригирания текст от бутона „Копиране“. Разбира се, фактът, че може да направи всичко това, не означава, че ще даде сто процента правилен резултат. Защото ще знае толкова, колкото го е научил изкуственият интелект.

Инструментът за проверка на граматиката няма да преглежда опасно, обидно, медицинско или терористично съдържание. Контролерът ще се предлага както на мобилни, така и на настолни платформи. Бихте ли използвали този контролер на Google, поддържан от изкуствен интелект, ако беше на български? Нека се срещнем в коментарите.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.