Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисияnai moshnata raketa do lunata v sveta

Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисия: Започнаха нови тестове за изстрелване!

Най-мощната ракета в света на SpaceX преминава серия от нови тестове. Ето изображенията от последния извършен тест! SpaceX проведе тест за статично изстрелване на своя мощен Super Heavy бустер в подготовка за втория си тестов полет.

Всичките 33 двигателя Raptor на Super Heavy бяха задействани по време на тестове в съоръжението Starbase в Тексас. При изстрелването ракетата генерира около 17 милиона паунда тяга, надминавайки тяга от близо 5 милиона паунда на Falcon Heavy.

Целта на последващото запалване беше да се тества нова система за дефлектор на пламък с водно охлаждане, за да защити стартовата площадка по време на изстрелванията на Starship.

SpaceX тества новата си система Launchpad

По време на тестването четири двигателя на Raptor се изключиха преждевременно, но като цяло стартовата площадка остана непокътната. Първото изстрелване на Super Heavy от SpaceX през април доведе до счупване на стартовата площадка поради прекомерна сила и топлина.

Въпреки че не е определена дата за втория полет, SpaceX планира да използва Starship, състоящ се от космически кораб Super Heavy и Starship, за превоз на товари и екипаж до Луната, Марс и потенциално други дестинации. Обновената версия на Starship също ще бъде използвана за кацане на двама астронавти на НАСА на повърхността на Луната като част от мисията Artemis III, планирана за 2025 г.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.