Google сложи край на паролите: Как да влезем?google parola sigurnost

Google сложи край на паролите: Как да влезем?

Google направи голяма крачка напред по отношение на паролите. Обявявайки алтернативна поддръжка на пароли през 2022 г., Google привлече вниманието със стъпката, която предприе. Ето подробностите! Google започва да предлага ключове за пароли като метод за влизане по подразбиране за всички свои потребители, заменяйки паролите.

Ключовете за достъп са опция, която следва същия принцип и е устойчива на базирани на пароли фишинг атаки, изискващи от потребителите да използват биометрични данни или ПИН кодове, за да отключат своите устройства.

Това елиминира необходимостта потребителите да разчитат на традиционната комбинация потребителско име-парола, която отдавна е податлива на фишинг, атаки с пълнене на идентификационни данни или просто е забравена.

Кога ще бъде наличен?

google sloji kray na parolite
Технологичният гигант Google за първи път обяви поддръжката си за алтернативата за пароли през май 2022 г., а след това обяви и пароли за поддръжка на Android и Chrome. През май Google обяви, че технологичната поддръжка без парола ще бъде достъпна за притежателите на акаунти в Google по целия свят.

Продуктовите мениджъри на Google Кристиан Бранд и Срирам Кара казаха: „Това означава, че следващия път, когато влезете в акаунта си в Google, ще започнете да виждате подкани за създаване и използване на ключове за парола, което ще опрости бъдещите ви влизания. Нашата цел, както винаги, е да ви предостави „Предоставяне на технология, която е сигурна, така че да имате най-силната сигурност, но без тежест.“

Google казва, че след въвеждането на пароли за акаунти в Google, 64% от потребителите казват, че намират паролите за по-лесни за използване в сравнение с традиционните методи като пароли и проверка в две стъпки. Използвате ли ключове за криптиране? Можете да споделите вашите мисли по тази тема с нас в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.