Всичко е сложно около забраните на TikTok: Вторият законопроект е на дневен ред!tiktok zabrana

Всичко е сложно около забраните на TikTok: Вторият законопроект е на дневен ред!

Предлага се нов законопроект за приложението TikTok, което отдавна се свързва със забрани. И така, каква е последната ситуация? Ето подробностите! Както знаете, TikTok е забранен от много страни. Правителствата изразиха загриженост относно тази практика. Имаше дори опит за разработване на общ законопроект за забрана на практиката.

Според новите новини нещата се усложнили още повече. Когато един закон, насочен към забраните на TikTok, не проработи, имаше ход към друг законопроект. И така, какво беше окончателното решение? Ето и останалите ни новини.

Предложен е втори законопроект!

Нека да дадем кратко резюме за тези, които са пропуснали новината за забрана на TikTok; Тъй като се смяташе, че приложението е опасно по отношение на поверителността и сигурността на данните, правителствата започнаха да налагат забрани.

Нека обясним малко тази опасност за поверителността и сигурността на данните; Много държави обвиниха базираната в Пекин интернет компания ByteDance, към която принадлежи TikTok, че притежава потребителски данни. Беше казано, че приложението, което има милиони потребители, представлява заплаха за националната сигурност на основание, че събира лични данни.

Всъщност много държави, особено САЩ, Англия и Дания, са забранили на държавни служители да използват приложението. Потребителите бяха посъветвани да изтрият приложението от телефоните си. Администрацията на Байдън по това време каза на Bytedance да продаде приложението на американска компания.

Чатботът с изкуствен интелект на Snapchat може да бъде забранен

След всичко това беше предложен Законът за ОГРАНИЧЕНИЕ, за да забрани практиката. Неправителствени организации и организации се противопоставиха на този законопроект, представен от 12 сенатори от Демократическата и Републиканската партия.

Подкрепата за закона намаля, тъй като се смяташе, че на държавните служители се дават твърде много правомощия. Според новите новини, президентът на Търговския комитет Мария Кантуел е написал нов законопроект (Закон за защита). Сега всички ще чакат да се оцени този закон. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Ерата на телефонните номера в WhatsApp приключва
  2. WhatsApp с нова функция която няма да имате нужда от преводач
  3. Нова функция идва в Instagram, която ще ви хареса много!
  4. Забравете заглавията: YouTube открива вашата музика без усилия!
  5. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.