Google преводач с камераgoogle prevodach s kamera

Google Преводач с камера

Най-новата версия на Google Преводач с камера, безплатно приложение, което ви позволява да превеждате текст между 100 езика, вече идва с нова функция на камерата, която може да сканира и превежда текстове от реалния свят. Актуализацията е подобна на Word Lens, която беше представена преди три години и е супер страхотен инструмент, който превежда печатен текст от знаци и менюта на езика, който желаете.

Актуализацията включва 60 нови езика, което трябва да направи много по-лесно за потребителите да намерят правилния превод. Той също така актуализира основните модели, което трябва да намали грешките с 55-85 процента.

Друга нова функция е режимът на разговор, който ви позволява да произнесете фраза на един език и да я преведете на друг. Това работи много добре за разговорен език и жаргон, но не превежда всичко. Понякога приложението няма да слуша за нито един език или ще започне да слуша твърде рано и ще вземе думи, които не принадлежат на избрания от вас език.

Струва си да се спомене, че Google Преводач с камера може да се използва и без интернет връзка, така че е полезна опция за пътуване, особено когато няма наличен стабилен достъп до интернет. За да го използвате офлайн, първо изтеглете езиковите пакети, от които се нуждаете, и след това използвайте камерата или режима за разговор, за да въведете своя текст.

Как работи Google Преводач с камера?

Моменталната камера, както подсказва името, използва AI технологията на Google, за да осигури естествено изглеждащи преводи на текста, към който я насочвате. Той използва невронен машинен превод, аспект на машинното обучение, за да оцени как се променя контекстът на текста, когато се превежда на различни езици.

Това позволява на приложението да съответства по-добре на контекста на оригиналния текст, което означава, че може да създава точни преводи, които запазват голяма част от значението на оригиналния текст. Това е огромно подобрение в сравнение с предишната версия на функцията, която беше много нервна и не винаги превеждаше правилните изречения или значения.

Нещо повече, той може да превежда текст, който се движи в рамките на изображения и дори може да превежда ръкописен текст на редица езици. Всички тези функции се захранват от същите технологии, които захранват другите големи актуализации на Google Преводач с камера, включително машинно обучение и компютърно зрение.

Как се използва Google Преводач с камера?

За да използвате функцията за моментална камера, отворете приложението Google Преводач с камера и докоснете бутона за камера в долната част на екрана. След като сте там, изберете „Откриване на език“ и изберете този, на който искате да преведете. След това можете да направите снимка на текста или да изберете такъв от галерията си, който искате да импортирате в приложението.

След като изображението бъде импортирано, то ще бъде сканирано и на екрана ще се появи превод, докато превъртате през него. Можете дори да запазите преведения текст във вашия разговорник, което ще ви позволи лесно да го споделяте с други.

Нещо повече, можете да използвате това и за превод на текст, който не се вижда на екрана, като например текст, който е скрит зад стена или в прозорец. След като направите това, можете да видите превода на екрана или да го копирате и поставите в други приложения.

Прочети още по темата ако те вълнува Google Преводач

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.