Как да си направим хартиен самолет?kak se pravi samolet ot hartia

Как се прави самолет от хартия?

Хартиените самолети са чудесен начин да научите децата на основните принципи на летене. Те са лесни за правене, забавни за летене и са чудесни за развиване на логически разсъждения, внимание, пространствено мислене и фини двигателни умения. Как да си направим хартиен самолет?

Има няколко различни дизайна на хартиени самолети, така че можете да изберете тип, който е подходящ за възрастта и нивото на умения на вашето дете. Можете също да експериментирате с различни гънки и тежести, за да персонализирате своя самолет.

Самолет от Хартия

Първа стъпка: Започнете с лист хартия 8,5 x 11. Поставете единия ръб на хартията успоредно на централната гънка и я сгънете надолу около два инча (51 mm) от горната част. След това сгънете другия ръб нагоре, за да го подравните с долния ръб на предишната гънка. Прегънете този капак надолу, за да го задържите на място, и след това го сгънете отново надолу на около 1 инч (25 mm) от горната част.

Втора стъпка: Запазвайки гънките на място, сгънете хартията в гънка в стил хот-дог. Това е първото от двете сгъвания, които трябва да завършите, преди вашият самолет да излети. Сгъването в стил хот-дог е чудесен начин да се уверите, че вашият самолет има всички клапи на крилата от външната страна на хартията, така че да му помогнат да лети.

Трета стъпка: С хартията си, сгъната наполовина, сгънете краищата на крилата, така че да са перпендикулярни на долния ръб на вашия самолет. След това сгънете крилата отново, докато получите малка плоска зона в задната част на всяко крило, която се подравнява с основата на вашия самолет. Трябва да завършите с чифт големи, плоски крила отгоре и няколко по-малки крила отдолу.

Четвърта стъпка: Когато хартията е сгъната наполовина, я обърнете така, че горният десен ъгъл да срещне десния ръб на хартията. Това е водеща гънка, която ще ви помогне да направите всички останали гънки в следващата стъпка.

Пета стъпка: След като поставите всички гънки на място, хвърлете бързо самолета си. Целта е да лети леко и малко напред, но да не е прекалено бързо или да се забие в земята.

Може да се наложи да направите няколко корекции, като например завъртане на ръбовете на крилата малко нагоре, ако самолетът ви се гмурка надолу или огънете задната част на крилата, ако лети прав. Корекции като тази могат да помогнат на вашия самолет да остане във въздуха по-дълго, ако е необходимо.

Когато сте готови да летите с вашия хартиен самолет, изберете място, където няма много препятствия, като например маса или бюро, на закрито или на открито. Изберете ден, който не е твърде ветровит, за да изстреляте своя хартиен самолет. Можете също така да опитате да го хвърлите от балкон на втория или третия етаж, ако нямате нищо против да се спускате и изкачвате, за да го вземете след всеки полет.

Подобни публикации

  1. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  2. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  3. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  4. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  5. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.