Google разработва нова функция за гласов текст!google tarsachka

Google разработва нова функция за гласов текст!

Google разработва нова функция за реч към говор за Chrome. Какви промени ще има в озвучаването на текстове в браузъра? Ето подробностите! За съжаление, функцията на Google за глас към текст не е много полезна за някои потребители. Всъщност тази функция, която понякога прави грешни показания, се разработва от компанията.

Оказа се, че функцията за четене на глас се появява и се нарича по различен начин във версията на Chrome Canary. Съответно беше забелязано, че новата функция се появява като „Четене на глас“.

Функция за четене на глас
Някои потребители се обръщат към приложения на трети страни, защото не намират функцията глас към говор на Google за достатъчна. Google разработва нова функция за четене на глас, за да попречи на потребителите да се обръщат към такива приложения; Четене на глас.google zvukovo saobshtenie

Говори се, че режимът „Четене на глас“ ще дойде на работния плот на Chrome. Тази функция, която все още се тества, ще работи, когато се натисне бутонът за възпроизвеждане в горната част на статия.

За да активирате функцията, ще трябва да изберете текста на уеб страница и да натиснете трите точки до текста. След това, като щракнете върху опцията „Прочетете на глас“, ще накарате Google Chrome да прочете текста на глас и на живо.

Ще има и икони плюс и минус, където можете да регулирате размера на текста и скоростта на четене. Щраквайки върху тези икони, ще можете да използвате текста и гласа, както желаете.

Все още не е известно кога ще приключи фазата на тестване на функцията и кога тя ще бъде достъпна за използване.

В резултат на недостатъчната функционалност на функцията „Четене“ на Google Assistant Google потърси нови начини. Смята се обаче, че разработването на толкова много функции за четене на глас се дължи на желанието да се добави изкуствен интелект към приложението. Колко често използвате функциите за четене на глас на браузърите? Можете да споделите вашите коментари с нас по-долу.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.