Започва ерата на HD видео в WhatsApp!Започва ерата на HD видео в WhatsApp!

WhatsApp обяви, че видеоклиповете, които потребителите споделят помежду си, вече ще бъдат с HD качество. Ето разделителната способност на видеото и много повече! През последните седмици се каза, че качеството на снимките в приложението ще се повиши. Снимките вече се показват в по-висока резолюция.

Снимките със стандартно качество от 1365×2048 пиксела вече могат да достигат до 2000×3000 пиксела.

Meta обяви, че същата функция ще бъде достъпна за видеоклипове много скоро. Компанията удържа на думата си и подобри и качеството на видеоклиповете.

Видеоклипове с HD резолюция

Сега разделителната способност на видеоклиповете, изпратени чрез WhatsApp, може да бъде избрана от потребителите. Потребителите ще могат да определят качеството на видеото от бутона за разделителна способност, който се появява преди изпращане на видеото.whatsapp hd videoБутонът за разделителна способност ще се състои от две опции; Стандартно качество и HD качество.

Ако потребителите изберат стандартно качество, WhatsApp ще компресира видеото и ще го изпрати в резолюция 480p. Ще бъде полезно за потребители с слаб или бавен интернет да използват тази опция.

Ако потребителите искат видеото да бъде изпратено в HD качество, WhatsApp ще настрои видеото в разделителна способност 720p. Макар и не толкова, колкото 1080p или 4K резолюции, благодарение на тази функция качеството на изпратените видеоклипове ще бъде по-малко влошено.

WhatsApp все още не може да изпраща видеоклипове или снимки с реално качество. Въпреки това, благодарение на опцията за HD качество, потребителите ще предпочетат да споделят своите снимки или видеоклипове чрез WhatsApp, вместо да ги изпращат като документи. Как намирате работата на WhatsApp върху качеството на изображението? Можете да споделите вашите мисли с нас.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.