Космическият телескоп Хъбъл улавя сливането на две галактикиhubble dve galaktiki

Хъбъл изпрати момента на сливането на две галактики. Новото изображение от космическия телескоп Хъбъл показва галактики на име Arp 91.

Хъбъл отбелязва сливането на две галактики фотографира . Хъбъл предизвика любопитство в центровете на НАСА, когато засне изображението на две галактики, които се сливат. Две различни галактики или ще се слеят, или ще изчезнат след стотици милиони години.

Невероятно изображение от космическия телескоп Хъбъл тази седмица показва две галактики, които се сливат, докато гравитацията ги събира. Двете галактики, NGC 5953 и NGC 5954 , бяха толкова близо една до друга, че имат и общо име, известно като Arp 91 .

И двете са спираловидни галактики, но техните форми изглеждат много различни поради ориентацията си спрямо Земята. Разположен на около 100 милиона светлинни години от Земята, този обект разкри екстремните условия, които биха възникнали, ако се сблъскат две масивни галактики.

Прочети Още: Resident Evil: Добре дошли в трейлъра на Raccoon City

Хъбъл изпрати момента на сливане на две галактики

Двете галактики, съставляващи Arp 91, са и спираловидни, подобно на нашия собствен Млечен път, но двете се появяват по различен начин в изображението, заснето от Хъбъл. Причината за това се дължи на нашите ъгли на видимост от Земята.

Долната галактика NGC 5953 всъщност е права, докато NGC 5954 в горния десен ъгъл се вижда от по -остър ръб.

Когато галактиките се слеят по този начин, резултатът може да бъде опустошителен или да създаде нов тип галактика. Понякога галактика се разрушава при сблъсък. Понякога двете могат да се слеят, за да образуват нова, по -голяма галактика.

“ Arp 91 предоставя особено ярък пример за галактическо взаимодействие „, казаха учени от НАСА, които изследваха Хъбъл .

„NGC 5953 очевидно привлича NGC 5954, който изглежда разширява спираловидното рамо надолу. Огромната гравитация на двете галактики ги кара да взаимодействат.

Такива гравитационни взаимодействия са често срещани и важна част от еволюцията на галактиката. Повечето астрономи смятат, че сблъсъците между спирални галактики са довели до образуването на друг тип галактики, известни като елиптични галактики.

Тези силно енергични и масивни сблъсъци обаче се случват в огромни срокове, които затъмняват човешкия живот. Живял е стотици милиони години, така че не бива да очакваме Arp 91 да изглежда по -различно през целия човешки живот. „

Какво мислите за това изображение, заснето от космическия телескоп Хъбъл? Не забравяйте да споделите вашите виждания с нас в секцията за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Най-подобната на Земята планета „Титан“ е забелязана
  2. Откриха планета, 8 пъти по-голяма от Юпитер
  3. Капсула Orion прави снимки на повърхността на Луната
  4. Японската мисия за кацане на Луната се провали
  5. Колко хора живеят в света?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.