Илон Мъск обявява датата, на която ще поставят чип в човешкия мозъкelon musk btc

Илон Мъск иска разрешение да имплантира чип в човешкия мозък. Neuralink може да премине към изпитания върху хора следващата година.

Илон Мъск влезе в историята, за да имплантира чип в човешкия мозък . Neuralink, чийто партньор е Мъск, иска да започне да имплантира мозъчни чипове в хората до 2022 г. Първите хора, на които ще бъдат поставени чиповете, ще бъдат избрани от хора със сериозни наранявания на гръбначния мозък. 

Илон Мъск каза, че се надява да започне да имплантира микрочиповете на компанията за технологии за мозъчни интерфейси Neuralink в хората до следващата година.

Стартирана през 2016 г. от редица инвеститори, включително Мъск, Neuralink разработва чип, който ще бъде имплантиран в мозъците на хората, за да записва и едновременно да стимулира мозъчната активност.

Компанията има за цел да подпомага медицински практики като лечение на сериозни наранявания на гръбначния мозък и неврологични заболявания.

Прочети Още: Разработена черна кутия за записване на падането на цивилизацията

В интервю, излъчено на живо в понеделник в The Wall Street Journal, Мъск беше попитан какво Neuralink планира да направи през 2022 г.

„ Neuralink работи добре при маймуни и ние всъщност правим много тестове и потвърждаваме, че е много безопасно и надеждно и устройството Neuralink може безопасно да бъде премахнато“ , каза Мъск .

„Надяваме се да внедрим чиповете Neuralink при хора със сериозни наранявания на гръбначния мозък, като тетраплегици и квадриплегици, от следващата година, след одобрение на FDA.

(Квадриплегията или тетраплегията е пълна или частична парализа на ръцете и краката.)

Илон Мъск иска разрешение да имплантира чип в човешкия мозък

Мъск каза, че стандартите на Neuralink за поставяне на устройството са много по-трудни, отколкото се изисква от FDA.

Мъск също повтори графика за 2022 г. в публикация в Twitter. „ Напредъкът ще се ускори, когато имаме устройства в хората през следващата година (тъй като е трудно да се говори с маймуни)“, каза той.

Мъск по-рано е предлагал по-ранни времеви рамки за Neuralink да внедри своите чипове при хора за първи път. През февруари, в края на 2021 г. технологията Neuralink може да започне да поставя хората каза. През 2019 г. Мъск изрази, че се надява да започне тестване на Neuralink върху хора до края на 2020 г.

Така че настоящият проект за чип има история на твърде обещаващи и недостатъчни доставки в срокове.

През април Neuralink видео на маймуна, която играе видео игра с помощта на устройството Neuralink .

След като събра 205 милиона долара през юли, Neuralink заяви, че ще насочи средства за разработването на своя чип, като по този начин ще позволи на квадриплегиците да контролират цифровите устройства с ума си.

Neuralink не е единствената компания, разработваща технология за мозъчен интерфейс. Биотехнологична фирма от 20 души, наречена Synchron, получи одобрение от FDA да започне тестове върху хора през юли.

Подобни публикации

  1. YouTube Music заменя Google Podcasts
  2. Дали Microsoft излъга, когато представи Edge Copilot?
  3. Tiktok ще бъде ли забранен в Турция?
  4. Радикално решение от Twitch
  5. WhatsApp тества нова функция за актуализации на състоянието!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.