Разработена черна кутия за записване на падането на цивилизацията

cherna kutiya

Ще работи ли черната кутия, която спасява цивилизацията?

В началото на 2022 г. върху гранитна равнина край западния бряг на Тасмания в Австралия ще бъде построена неразрушима „черна кутия“. Черната кутия, която спасява цивилизацията, ще се справи с напредъка и неуспехите.

Мисията на кутията ще бъде да записва всяка стъпка, която предприемаме към климатична катастрофа, осигурявайки запис за бъдещите цивилизации, които да разберат. Според Австралийската радио- и телевизионна корпорация проблемите с климата са тези, които причиняват смъртта на цивилизацията .

Проектът, ръководен от компанията за маркетингови комуникации Clemenger BBDO в сътрудничество с изследователи от Университета на Тасмания, в момента е във фаза на тестване и е започнал да събира информация на своя уебсайт.

Конструкцията е проектирана с размерите на градски автобус, изработена от стомана с дебелина 3 инча и покрита със слънчеви панели . Той ще бъде пълен с „ записващи устройства “, които събират данни за изменението на климата, като нива на атмосферен въглероден диоксид и средни температури .

Освен това, той ще използва алгоритъм за сканиране на доклади онлайн за туитове, публикации, новини и заглавия.

Прочети Още: Отговорът на Мета на твърденията на Китай за дезинформация!

Ще работи ли черната кутия, която спасява цивилизацията?

Разработчиците изчисляват, че хранилището ще свърши след 30 до 50 години, според ABC . Има планове за увеличаване на капацитета за съхранение и предоставяне на по-дългосрочно решение, но не е ясно как ще се поддържа структурата.

В момента не е известно как слънчевите панели биха могли да бъдат заменени преди края на цивилизацията, колко добре ще издържат тези устройства десетилетия по-късно и колко устойчиво ще бъде шасито на вандализъм или саботаж.

Местоположението му, на около четири часа от най-близкия голям град, също затруднява промяната.

Но дали тези записи ще бъдат достатъчни за цивилизацията и може би по-големият въпрос е дали всичко това наистина е хитър маркетингов ход, или ще има осезаеми ползи?

Умовете зад развитието вярват, че ако политиците и бизнес лидерите са знаели, че действията им се записват, това може да има последици. Все пак Clemenger BBDO и Университетът на Тасмания не отговориха на искане за коментар.

Въпреки това изглежда, че хората обичат да бъдат подготвени за трудни времена.

Норвегия , например , има гигантски хранилище за семена, заклещено в норвежкия лед, ако настъпи подобен апокалипсис, климат или по друг начин. Австралия има свой собствен замразен Ноев ковчег, за да предотврати пълното унищожаване на потенциално уникалната му флора.

Подобни публикации

  1. Защо не се актуализира моят WhatsApp?
  2. Разкрит дизайн на настолен компютър на Xiaomi
  3. Samsung представя нов 4K монитор ViewFinity S8UT
  4. Внимание на потребителите на Android: Открита е голяма уязвимост
  5. Как да замразя акаунт в Instagram?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.