Как да възстановите изчезнали икони на работния плот в Windows?izcheznaha ikonite ot rabotniyat plot windows

Как да възстановите изчезнали икони на работния плот в Windows?

Какви методи трябва да се прилагат за възстановяване на изгубени икони на работния плот на компютри с операционна система Windows? Ето какво трябва да направите! На компютри с популярната операционна система Windows понякога иконите могат да изчезнат на работния плот. И така, Как да възстановите изгубените икони на работния плот? Има различни методи, които можете да използвате за това. Тези методи могат да помогнат за отстраняването на проблема.

Иконите на работния плот могат внезапно да изчезнат в Windows. Това може да е защото случайно сте премахнали иконите или защото зловреден софтуер заразява иконите на работния плот. В ръководството, което подготвихме, има методи, които могат да накарат иконите да се върнат.

Методи за възстановяване на изчезнали икони на работния плот

  • Възстановете иконите от настройките.
  • Активирайте „Показване на елементи на работния плот“.
  • Рестартирайте Windows Explorer.
  • Сканиране с антивирус.
  • Нулирайте компютъра.

Възстановете иконите от настройките

Можете лесно да възстановите икони на работния плот като Моят компютър, Кошчето, Мрежа, Потребителски файлове и Контролен панел. За целта щракнете с десния бутон върху работния плот и отидете на опцията за персонализиране.

Кликнете върху Промяна на иконите на работния плот вляво. В прозореца, който се отваря, можете да маркирате опциите в секцията Икони на работния плот и да щракнете върху бутона Приложи.

Активирайте „Показване на елементи на работния плот“

След като щракнете с десния бутон върху работния плот, следваме стъпките съответно на View > Show desktop items. Ако няма отметка до тази опция, иконите на вашия работен плот ще се върнат, когато следвате тези стъпки.

Рестартирайте Windows Explorer

Зловреден софтуер понякога може да прекрати Windows Explorer, нарушавайки работата на компютъра. Рестартирането на това приложение също понякога може да доведе до полезни резултати. Стартираме диспечера на задачите от прекия път, като натискаме клавишите Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата. От горното меню следваме стъпките File => New Task.

Пишем explorer.exe в празното текстово поле в диалоговия прозорец, който се отваря и натискаме бутона OK. Това действие ще рестартира Windows Explorer и ще възстанови липсващите икони.

Сканиране с антивирус

Ако методите, които описахме по-горе, не работят, препоръчваме ви да сканирате компютъра си с антивирусни програми. Ако има злонамерен софтуер, който играе роля в появата на този проблем, той ще бъде изчистен, като бъде уловен на радара на тези приложения.

Нулирайте компютъра

Ако проблемът продължава, можете да опитате да рестартирате компютъра. За да направите това, първо отворете настройките с помощта на клавишната комбинация Windows + I. В следващата стъпка въведете категорията Актуализация и защита. Щракнете върху раздела Възстановяване. Накрая щракнете върху бутона „Първи стъпки“ в секцията „Нулиране на този компютър“. Можете да направите резервно копие преди този процес, за да избегнете загуба на данни.

Влизането от компютър в Windows внезапно замръзва: Причина и решение

Подобни публикации

  1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
  2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
  3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
  4. Как да нулирате Instagram Explore?
  5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.