Влизането от компютър в Windows внезапно замръзва: Причина и решениеwindows zamrazva pri vlzane ot drug komputar

Влизането от компютър в Windows внезапно замръзва: Причина и решение

Ако компютърът, който влиза в Windows, замръзне и не реагира, има различни решения, които можете да приложите. Ето методите, които могат да решат проблема! Подготвили сме ръководство за хора, които се чудят отговора на въпроса за замръзване на компютъра при влизане в Windows, какво мога да направя. Ако операционната система Windows замръзне на главния екран, след като компютърът е включен и трябва да рестартирате, можете да опитате методите в ръководството.

Това обикновено се случва, след като се покаже „Начален екран“. Понякога можете да пропуснете този екран, но обикновено все още не е възможно да се отървете от тази тъпота и може да се наложи „рестартиране“. В този момент не може да достигне работния плот, но е възможно да преместите курсора на мишката, но компютърът не реагира.

Влизането в компютър с Windows замръзва, какви са решенията?

 • Стартирайте Windows в безопасен режим.
 • Възстановете системата.
 • Поправете инсталацията на Windows.
 • Сканирайте системата с антивирус.
 • Чист CMOS
 • Обновете вашата CMOS батерия.
 • Проверете всички връзки една по една.
 • Тествайте вашите твърди дискове.
 • Нулиране на Windows.

Стартирайте Windows в безопасен режим.
Ако досадният проблем е възникнал на вашия компютър, можете да следвате метода за отваряне на Windows в безопасен режим . Пускането на вашия компютър в безопасен режим може да помогне за отстраняването на този проблем. Ако този метод не работи, можете да проверите следващия метод.

Възстановяване на системата

Ако отидете на Системни свойства => Защита на системата => Възстановяване на системата, след като системата се зареди в безопасен режим на Winows, е възможно операционната система да се върне към системния алгоритъм, където е работила последно и най-добре.

От друга страна, опцията Load Last Known Configuration от опциите, които ще се появят с клавиша F8, също може да работи. Всъщност ви препоръчваме първо да го изпробвате, без да го отваряте с „Безопасен режим“.

Поправете инсталацията на Windows

Тази опция, която идва с F8, може да ви позволи да коригирате грешките, за да рестартирате Windows, като проверите себе си. Ще трябва да изчакате малко с тази опция, но в Windows 7 и 8.1 тази опция се нарича още Старт и поправка. Windows намира важните файлове, които могат да бъдат поправени от собствената си библиотека, заменя ги и рестартира системата.

Сканиране на системата с антивирусна програма

Стартирайте операционната си система в безопасен режим и я сканирайте с актуален скенер за вируси. Антивирусните програми , които осигуряват сигурност на системата, откриват дали на компютъра има зловреден софтуер. Почиства зловреден софтуер, който открива.

Изчистване на CMOS

Ако горните действия не работят, изчистването на BIOS паметта на дънната платка може да бъде изключително полезно. Опитайте да рестартирате операционната система Windows, като я върнете към фабричните настройки. Ако имате проблеми с актуализацията на BIOS системата, има голям шанс да сте прескочили това препятствие.

Обновете вашата CMOS батерия

Ако имате батерия на дънната платка, която е била използвана повече от 3 години, сменете я. Често недостатъчното напрежение може да доведе до увисване на Windows.

Проверете всички връзки една по една

Възможно е да разберете кой от тях причинява проблема, като премахнете и свържете отново връзките на видеокартата и HDD едно по едно. Ако е необходимо, можете да промените реда на RAM или да ги премахнете един по един, да рестартирате компютъра си и да видите дали има проблем с тези връзки.

Тествайте вашите твърди дискове

Проблемите с твърдия диск могат да повлияят на работата на Windows. Проверете ги, особено ако използвате няколко твърди диска. Правете тестове.

Нулиране на Windows

Ако никое от горните действия не реши проблема ви, можете да опитате да нулирате Windows, след като архивирате вашите файлове в безопасен режим. В тази статия сме подготвили ръководство за компютърни потребители, които се чудят за отговора на въпроса компютърът внезапно замръзва при влизане в Windows, какви са методите за решение. Ако сте решили проблема с различен метод, можете да го споделите в секцията за коментари по-долу.

Как да възстановите изчезнали икони на работния плот в Windows?

Подобни публикации

 1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
 2. Asus Rog съюзник
 3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
 4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
 5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.