Израел може да започне да използва дрон за откриване на изстрел!drone izrael

С дрона, който засича изстрели, престъпността се планира значително да намалее. Беше споделена важна информация за новата технология, която ще се използва в Израел.

Израелската полиция може да използва дронове, които засичат изстрели . Безпилотни летателни апарати, които ще бъдат оборудвани със сензори за откриване на звук, ще могат да отиват до места, където засичат изстрели. Тя ще има за цел да намали престъпността с превозните средства, които могат да улавят звука от изстрел.

Дрон, откриващ изстрел може да излети скоро

Според изявление на ShotSpotter, който разработва система за откриване на огнестрелно оръжие , израелската полиция скоро може да има автономни дронове, които могат да засичат изстрели и да пътуват до местопроизшествието.

Прочети Още: Безплатни приложения / Игри на седмицата (27 декември)

Базираната в САЩ компания произвежда продукт, който използва акустични сензори за откриване на изстрели и сигнализиране на полицията. Според съобщената информация, сега компанията работи с компания, наречена Airobotics, за разработване на дрон, който може да засича изстрели.

Меир Клинър, главен изпълнителен директор на Airobotics, направи много важно изявление по темата този месец. Клинер каза в изявление, че смята, че сътрудничеството на Airobotics с ShotSpotter, водеща компания в откриването на огнестрелни оръжия, ще осигури по-добро технологично решение за борба с престъпността с огнестрелни оръжия в Израел.

Споделяйки важна информация за сътрудничеството, Клинер заяви, че това партньорство ще бъде различна стъпка в стратегията на компанията за разширяване на обхвата на дейността си, като предлага решения за реагиране при извънредни ситуации, сигурност и полети в градски райони.

Беше посочено, че полицията в Денвър, най-големият град на американския щат Колорадо, е използвала системата ShotSpotter, но тази технология не е намалила броя на престъпленията с огнестрелно оръжие. Беше обявено, че сигналите на ShotSpotter в Денвър са се увеличили с 25 процента през 2021 г. в сравнение с миналата година, но само с 2 процента от страна на ареста.

Технологията ShotSpotter е внедрена в повече от 100 града по света и Денвър не е единственият град, който съобщава за проблеми с нея. Все още не е известно дали интегрирането на технологията за откриване на оръжие в дрон ще помогне за намаляване на престъпността. Новата технология може да спаси животи и да направи работата на полицаите по-безопасна.

Какво мислите за дрона, който засича звука от изстрели, който ще бъде разработен в сътрудничество с Airobotics и ShotSpotter ? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  2. Невероятна грешка в Apple
  3. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа
  4. Този път Apple ще ни плати: Ако телефонът ви е бавен, имате късмет!
  5. Илон Мъск обявява датата на представянето на Tesla Robotaxi!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.