Израел може да започне да използва дрон за откриване на изстрел!

drone izrael

С дрона, който засича изстрели, престъпността се планира значително да намалее. Беше споделена важна информация за новата технология, която ще се използва в Израел.

Израелската полиция може да използва дронове, които засичат изстрели . Безпилотни летателни апарати, които ще бъдат оборудвани със сензори за откриване на звук, ще могат да отиват до места, където засичат изстрели. Тя ще има за цел да намали престъпността с превозните средства, които могат да улавят звука от изстрел.

Дрон, откриващ изстрел може да излети скоро

Според изявление на ShotSpotter, който разработва система за откриване на огнестрелно оръжие , израелската полиция скоро може да има автономни дронове, които могат да засичат изстрели и да пътуват до местопроизшествието.

Прочети Още: Безплатни приложения / Игри на седмицата (27 декември)

Базираната в САЩ компания произвежда продукт, който използва акустични сензори за откриване на изстрели и сигнализиране на полицията. Според съобщената информация, сега компанията работи с компания, наречена Airobotics, за разработване на дрон, който може да засича изстрели.

Меир Клинър, главен изпълнителен директор на Airobotics, направи много важно изявление по темата този месец. Клинер каза в изявление, че смята, че сътрудничеството на Airobotics с ShotSpotter, водеща компания в откриването на огнестрелни оръжия, ще осигури по-добро технологично решение за борба с престъпността с огнестрелни оръжия в Израел.

Споделяйки важна информация за сътрудничеството, Клинер заяви, че това партньорство ще бъде различна стъпка в стратегията на компанията за разширяване на обхвата на дейността си, като предлага решения за реагиране при извънредни ситуации, сигурност и полети в градски райони.

Беше посочено, че полицията в Денвър, най-големият град на американския щат Колорадо, е използвала системата ShotSpotter, но тази технология не е намалила броя на престъпленията с огнестрелно оръжие. Беше обявено, че сигналите на ShotSpotter в Денвър са се увеличили с 25 процента през 2021 г. в сравнение с миналата година, но само с 2 процента от страна на ареста.

Технологията ShotSpotter е внедрена в повече от 100 града по света и Денвър не е единственият град, който съобщава за проблеми с нея. Все още не е известно дали интегрирането на технологията за откриване на оръжие в дрон ще помогне за намаляване на престъпността. Новата технология може да спаси животи и да направи работата на полицаите по-безопасна.

Какво мислите за дрона, който засича звука от изстрели, който ще бъде разработен в сътрудничество с Airobotics и ShotSpotter ? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Илон Мъск планира да въведе нова система за абонамент в Twitter
  2. Резултатът от делото на Тръмп срещу Twitter
  3. Tesla акциите на дъното с придобиването на Илон Мъск в Twitter
  4. Twitter придобива нова компания, за да подобри известията
  5. Производствените фабрики на Apple се затварят един по един заради Covid 19

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.